Till Attila: Veszekedtünk Ördög Nórával a gyerekeken

Kismenők című TV2 gyerektehetség-kutató műsora. zsűritagok: Hajós András, Ábel Anita, Lajtai Kati, és Apáti Bence balettművész műsorvezetői: Ördög Nóra és Till Attila 2016.03.09.
Vágólapra másolva!
Till Attila lesz a Kismenők egyik csapatkapitánya, segítőként pedig azt tartja a legfontosabbnak, hogy a gyerekek megértsék, nem a győzelem a legfontosabb, már azzal sokat elértek, hogy bejutottak a legjobbak közé. A válogatás alatt több meglepetés érte, Ördög Nórával pedig sokszor győzködték egymást, hogy kihez kerüljön egy-egy tehetség.
Vágólapra másolva!

A Kismenők-ben Az ének iskolájá-val ellentétben nem csak énekesek, hanem táncosok, akrobaták, bűvészek is bemutatkoznak, színes lesz a paletta. "Különböző meglepetések értek a válogatás alatt, mert nagyon különböző kategóriákban érkeztek jelentkezők. Egészen más élmény nézni egy kis bűvészt, akinek a műsoráról azt gondoljuk, hogy a csoda valósul meg, majd amikor azt hisszük, hogy vége, előáll még egy trükkel, amitől aztán eldobjuk az agyunkat; és más egy akrobatát, akinek a teljes előadása profi módon van felépítve.

Különböző meglepetések érték Forrás: Marton Szilvia

"Azt a meglepődést szeretem a legjobban, amikor valakinek a lényét érzem meg, amikor nem sportteljesítményről van szó, hanem valami egész jófej gyerek jön, és mi csak nézünk Ördög Nórival, hogy mennyire tudja csinálni a show-t és mennyire szórakoztat minket. Vannak, akik egyszerűen beragyogják a színpadot" - mesélte az Origónak.

Sokat győzködték a másikat

Összesen 28 gyerek áll majd színpadra két csapatban - hogy ki melyik csapatba került, azt közösen osztották el Ördög Nórával. "Mi döntöttük el, hogy melyik gyerekkel szeretnénk együtt dolgozni,

Nem ment ölre a vita, nagyon jóban vagyunk, de sokat kellett érvelni, meggyőzni a másikat, hogy miért tudunk majd együttműködni a kiválasztottakkal. Alapvetően az a dolgunk, hogy támogassuk a gyerekeket abban, hogy színpadra tudjanak állni, a legjobbat hozzák ki magukból. Nem kis teher egy élő műsor színpadán állni az egész ország előtt, mi vagyunk azok, akik erre felkészítik őket."

Alapvetően az a dolguk, hogy segítsék és támogassák a versenyzőket Forrás: Marton Szilvia

"A szakemberek segítségével valamiféle koncepciót adunk nekik a szereplés mellé. Megbeszéljük, hogy mi áll jól, mit kellene gyakorolni, mit gondolunk arról, amit a színpadon láttunk. A tanárok ezeket az ötleteket segítik tökéletesre csiszolni. Nagy a felelősségünk, nem olyan egyszerű a dolgunk" – mondta.

Minden támogatást megkapnak

A gyerekek lelkére is figyelnek, a TV2 tehetséggondozóként tekint a műsorra, ami után szintén támogatják a tehetségeket. "Minden támogatást megkapnak a szereplők a műsor alatt és után is.

akitől véleményt hall. A zsűriben is olyanok ülnek, akik magas szinten képviselnek valamit, így aki bekerül ebbe a közegbe, azt megismerik és a későbbiekben is tudják segíteni. Nagy hozadéka ez a műsornak."

A gyerekeket a későbbiekben is segítik majd Forrás: Marton Szilvia

A kicsiknek félelmetesnek tűnhet ekkora show-ban szerepelni, így a csapatkapitányok feladata, hogy megmutassák, a háttérben nagyon sok kedves és odaadó ember van, akire számíthatnak. "Látják majd, hogy lehet ezt lelkesen, jó szívvel, stressz nélkül, de szorgalmasan is csinálni. A gyerek profi közegbe csöppen, megismeri, hogy ez mi mindennel jár, és még időben eldöntheti, hogy neki ez kell vagy sem. A csapatomat midig abban fogom támogatni, hogy a Kismenők nem verseny, nem baj, ha nem nyerik meg, és nem szabad belerokkanni semmilyen szinten, ha esetleg a reméltnél kevesebb szavazat érkezik."