Vágólapra másolva!
Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nincs idejük a könnyekre a Bayern München elleni, szerda esti Bajnokok Ligája-búcsú után.

A nyolcaddöntő müncheni visszavágója kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a torinói első mérkőzés. A vendégcsapat az első félidőben ezúttal is döntő fölényben futballozott, 2-0-ra vezetett, ám a házigazda a második felvonásban egyenlített. Mivel a rendes játékidő mindkét találkozón 2-2-vel zárult, hosszabbításra került sor, amelyben a Bayern kétszer volt eredményes, így 6-4-es összesítéssel jutott a nyolc közé, a tavaly döntős olasz bajnokcsapat pedig kiesett.

"Kiábrándító, ami történt,

Ennek ellenére nincs időnk a búslakodásra és a könnyekre, mert további fontos feladataink vannak a szezonban" - mondta Allegri.

A torinóiak trénere kiemelte: a rendes játékidő hajrájában óvatosabbnak kellett volna lenniük a hazaiak beadásainál, ennek ellenére büszke a játékosaira.

Allegriék búcsút intettek a BL-nek Forrás: AFP/Marco Bertorello

"Remek meccset játszottunk egy olyan csapat ellen, amelyet kiváló futballisták alkotnak. Nagyszerű egyéni teljesítmények voltak nálunk, és amikor esélyünk adódott, háromgólosra kellett volna növelnünk a különbséget" - fogalmazott.

Guardiola duplán gratulált a Bayern-focistáknak

A Bayern München vezetőedzője, a szezon végén a Manchester Cityhez távozó Josep Guardiola a továbbjutás mellett ahhoz is gratulált a játékosainak, hogy kétgólos hátrányt követően négyet lőttek egy olasz együttesnek.

Mindenki nagyon jól játszott. A tavalyi döntős volt az ellenfelünk, amelyről tudtuk, hogy remek csapat. Az első találatunk után láttuk, hogy a Juventus már nem próbálkozik ellentámadásokkal. A német mentalitást dicséri, hogy a legvégsőkig küzdöttünk" - nyilatkozta Guardiola.

Fordított a Bayern Forrás: AFP

A másik szerdai visszavágón az FC Barcelona - Neymar, Luis Suárez és Lionel Messi gólvaival - 3-1-re legyőzte az Arsenalt, és 5-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Bayern München és az FC Barcelona mellett az Atlético Madrid, a Benfica, a Manchester City, a Paris Saint-Germain, a Real Madrid és a Wolfsburg várja a negyeddöntő pénteken 12 órakor kezdődő sorsolását.

Ha szeretnénk bejutni az elődöntőbe, akkor készen kell állnunk, hogy bármelyik ellenfelünket legyőzzük" - szögezte le Guardiola.

"Most pihenünk egy keveset, és várjuk a következő riválisunkat. Nem hiszem, hogy most sok csapat reménykedik abban, hogy a Bayernt kapja" - tette hozzá a világbajnok kapus, Manuel Neuer.