Pörgősebb, de nem izgalmasabb az új Hal a tortán

Hal a tortán
Vágólapra másolva!
Megújulva tért vissza a képernyőre a Hal a tortán, a TV2 főzőműsora jogosan érdemelte ki a Küldetés alcímet, Kovács Lázár tényleg erősen hátráltatja a vendéglátókat a konyhában. A formátum így jóval játékosabb lett, de a nagy izgalmak elmaradtak.
Vágólapra másolva!

A megújult Hal a tortán első hetében párok készítenek vacsorát, elsőként a Sipos testvérek mutatták meg, mit tudnak a konyhában. A dolguk tényleg nem volt egyszerű, a műsorvezető Lázár Chef folyton próbálta hátráltatni őket, a küldetések alatt volt pár vicces, és néhány érthetetlen feladat.

Az első héten párok főznek Forrás: TV2

A páros kvízzel kezdett, a kérdések pedig nem a gasztronómiához kötődtek, hanem a vendégekhez. A pontok bezsebeléséhez

tudniuk kellett volna többek közt, hogy ki mi Tilla második keresztneve és mi akart lenni Tóth Vera gyerekkorában.

Ez a rész egész pörgős volt, azoknak még talán érdekes is, akiket mélyebben érdekel a celebvilág, de az ezt követő ügyességi körre már nem lett volna szükség. A színes cukrokkal való bénázás nem volt vicces, szerencsére nem tartott sokáig.

A kék cukrok kiválasztása Forrás: TV2

Az igazi küldetés a konyhában kezdődött, miután a pontszámok alapján megkapta a kosarat a testvérpár. Kovács Lázár szinte mindent bevetett, hogy a szakácsok ne végezzenek időben (a háromfogásos menüre három órát kaptak), de Siposék így is jól haladtak – a sütés-főzés mellett persze végig szórták a poénokat, ők tényleg nem tudnak kilépni a humorista szerepből.

Dolgoztak lekötözött kézzel, szumó ruhában és az sem volt akadály, hogy a fejükön egy tálcán elhelyezett tojásokkal egyensúlyozzanak.

Lekötözött kézzel is ment Forrás: TV2
A meleg konyhában nem épp kellemes viselet Forrás: TV2
Tojások a fejtetőn Forrás: TV2

A vendégek agyondicsérték az ételt, Tilla, Liptai Claudia, Tóth Vera és Gabi néha félrehúzták a szájukat, mikor megérkezett egy-egy fogás, végül áradoztak a vacsoráról, na meg a hangulatról.

Sokkal jobb és őszintébb volt, mikor a vendéglátók nem ültek ott a pontozásnál,

egy vacsora után hogy mondhatnánk azt, hogy rágós volt a hús, erőltetett volt az este és többet nem jönnének, mikor utána még napokat együtt kell végigenniük.

Jelmezben a vendéglátók Forrás: TV2

Összességében pörgősebb lett a műsor, de nagy izgalmak ezúttal sem voltak, az első adást erősen elvitte a Sipos testvérek poénkodása, akik jelmezben várták a vendégeket és minden szavukra igyekeztek mondani valami vicceset.

A második adásban Tilla és Liptai Claudia főz majd, utána a Tóth testvérek, március 21-től pedig egy-egy sztár készíti vacsorát - a következő csapatban feltűnik többek közt Lagzi Lajcsi is.