Zuhanyt kaptak a nyakukba a business osztály utasai

British Airways csőtörés
Vágólapra másolva!
Eltört egy vízcső a British Airways járatán. A légiutas-kísérők takarókkal próbálták felitatni a vizet.
Vágólapra másolva!

A British Airways Airbus A380-800 típusú gépe a dél-afrikai Johannesburgból London Heathrow repülőterére tartott. Másfél órával a tervezett leszállás előtt 40 ezer láb (12 192 méter) magasságban repült, amikor elkezdett a víz szivárogni a felső szinten.

A víz 1 cm magasságban állt,

és a lépcsőn valamint a padlón át elkezdett átszivárogni az alsó szintre is, ahol a business osztály utasai zuhanyt kaptak a nyakukba.

A személyzet kikapcsolta az utastér elektromos rendszerét, és 15 perc múlva sikerült megszüntetni a szivárgást – írja az Aviation Herald. A pilóta közölte az utasokkal, hogy elhárították a problémát, és mivel biztonságos, folytatják útjukat Londonba. A légiutas-kísérők takarókkal próbálták meg felitatni a vizet a padlókon.

Forrás: Aviation Herald

A repülő rendben leszállt London Heathrow repülőterén. A British Airways szóvivője az Aero Telegraphnak elmondta, hogy az egyik tolókocsi nekiütközött egy vízvezetéknek, és ez okozta a csőtörést.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

A British Airways hosszú távú járatai legutóbb az ágyi poloskák inváziója miatt kerültek a hírek közé, többek között épp a Johannesburg-London útvonalon. Erről bővebben itt írtunk.