Karel Gott legyőzte a rákot

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
A négy hónapos kemoterápiás kezelést lezáró pénteki orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a nyirokcsomórák eltűnt Karel Gott testéből - közölte a 76 éves cseh popsztár szóvivője pénteken.
Vágólapra másolva!

"A vizsgálatok eredménye számomra hatalmas örömöt jelent, mert megerősítette bennem a reményt, hogy visszatérhetek az életbe. Természetesen most még túl kell esnem az elkerülhetetlen lábadozáson, rehabilitációkon, tehát még rendszeresen be fogok járni a kórházba az orvosokhoz.

- nyilatkozta Karel Gott a sajtónak. Megjegyezte: tudatában van annak, hogy súlyos betegségen ment keresztül, ezért ezentúl minden területen nagyon óvatosnak kell lennie.

Karel Gott Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Köszönetet mondott orvosainak

A betegségét november elején nyilvánosságra hozó Karel Gott, akit tavaly már a 40. alkalommal választottak az év énekesének Csehországban, már március elején, a kemoterápiás kezelés befejezése után nyilvánosan mondott köszönetet a támogatásért a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak.

A 40-szeres Arany-, majd Cseh Csalogány-díjas énekes világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el.

A kemoterápia után javult Karel Gott állapotahttp://www.life.hu/drlife/20160303-tul-van-a-kemoterapian-karel-gott-1.html