A Mercedesnek is van már terepjárónak álcázott kis villantós autója

mercedes glc coupe
Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon hivatalosan is bemutatta a Mercedes a BMW X4-es riválisának szánt GLC Coupét.
Vágólapra másolva!

Kupés hobbiterepjárója nagyobb méretben már régóta van a Mercedesnek, ez a BMW X6-os riválisának szánt GLE. Csakhogy a BMW az X4-essel egy számmal kisebb méretben is megcsinálta a saját autóját, a Mercedesnek követnie kellett a bajorokat.

Forrás: Mercedes-Benz

A GLC Coupe a New York-i Autószalonon mutatkozott be, az X4-es mellett a Porsche Macan és a Jaguar F-Pace riválisának számít. Alapjait a hagyományos karosszériás GLC adja.

Forrás: Mercedes-Benz

4730 milliméteres hosszúságával és 1600 milliméteres magasságával a kupé 74 milliméterrel hosszabb, de 39 milliméterrel alacsonyabb a sima GLC-nél, a 2870 milliméteres tengelytávolság azonos. A csomagtartó mérete 59 literrel csökkent, és fejtérben sem lehet azonos helykínálatra számítani.

Forrás: Mercedes-Benz

A GLC Coupe alapáron kap sportfelfüggesztéseket Dynamic Select rendszerrel, öt üzemmód (Eco, Comfort, Sport, Sport+ és Individual) közül lehet választani. A kormányzás közvetlenebb hangolású lett a GLC-hez képest.

Forrás: Mercedes-Benz

Európában rögtön nyolcféle motorváltozatban lesz megvásárolható az autó, lesz köztük hibrid is a GLC 350 e képében. A GLC 63 AMG az 510 literes V8-as motorral később érkezik.