Scherer Péter: Nagyot kellett küzdenem

Scherer Péter a díjjal
Vágólapra másolva!
Küzdött Dávid karakteréért a Válótársakban, de négy-öt castingnap után úgy tűnt, más viszi el. Végül a rendező ragaszkodott hozzá, mégis megkapta a karaktert, és jól összehaverkodott Lengyel Tamással, Stohl Andrással. Március 30-án díjat is kapott alakítása után, tíz perccel az átadó után beszélgettünk a színésszel, aki színházi munkája után kerékpáron száguldott át a fél városon, hogy odaérjen a gála végére.
Vágólapra másolva!

A Televíziós Újságírók Díja gálát nagy médiaérdeklődés mellett, március 30-án este tartottak a Pesti Vígadóban. A legjobb női műsorvezető idén is Ördög Nóra lett, Sebestyén Balázs kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Ónodi Eszter valamint Scherer Péter vehették át a legjobb – sorozatban játszó - színésznő illetve színész díját. Képeket az eseményről itt talál.

Scherer Péter a díjjal Forrás: TMC

Gratulálunk a díjhoz! Egyből igent mondtál, amikor megkerestek a szerepre?

Nem volt időm hezitálni, mert nagyon meg kellett küzdenem a szerepért. Eredetileg fiatalabb szereplőre volt írva a karakter, akárcsak Stohl Andrisé - Kovács Dani, a rendező viszont nagyon szerette volna, ha én kapom. Többször voltam castingon, legalább négyszer-ötször, majd felhívtak, hogy nagyon szerették volna, de sajnos nem megy, nem én kapom a karaktert. Majd egy hétre rá megkeresett Dani, hogy fiatalítsunk egy kicsit a külsőn, és így hátha átmegy. Így történt.

Nem merült fel, hogy Lengyel Tamás szerepét kapd?

A melós jelleg miatt? Amúgy nem, mert az a karakter még fiatalabb. Még a gyerekvállalás előtt van, menekül a csaj elől, aki babát szülne neki.

Gubás Gabival és Kovács Dániel Richárd rendezővel Forrás: TMC

Nyáron vettétek fel, színházzal nem ütközött?

Nyári színházat ritkán vállalok, inkább a családdal vagyok olyankor, de ha bejön valami jó film, akkor arra igent mondok. A nyári fesztivál-előadások jöttek csak közbe, de a sorozattal párhuzamosan el tudtam menni ezekre.

Maradt pár jó sztori emlékként?

Nagyon sok volt. Egyszer egy csüngőhasú malacot hoztak, az volt a jelenet, hogy nyalja a lábam reggel, de az állat önszántából nem tett volna ilyet. Betettünk hát a lábujjaim közé gumicukrot, erre odajött, és a nagy szájával harapdálva elkezdte onnan kienni az édességet... nem volt kellemes! Aztán lett volna egy jelenet, amikor táncolva bulizunk a házban, és épp óriási buli van. Ez szerintem nyolc különböző napra ki volt írva, hogy majd hajnalban, még a napfelkelte előtt vegyük fel. Ez végül mindig elmaradt, soha nem került sorra, mert

Nem egyszer reggel hatig forgattunk: fárasztó munka volt, de szerettem. Stohl Andrással és Lengyel Tomival sokat voltunk hárman együtt, jó haverok lettünk, mindenkinek megvan a saját humora, a saját hülyesége, még éjjel is volt pörgés.

Biciklivel száguldott át a színházból a gálára Forrás: TMC

Van rendező, aki engedi az improvizálást, más meg erősen ragaszkodik a forgatókönyvhöz. A helyben született poénok mennyire maradhattak benne?

Születettek bőven poénok munka közben, de a rendező kordában tartotta ezeket. Nekem minden második jelentnél volt valami ötletem, hogyan lehetne még ez szellemesebb, de Dani közölte, hogy nem kell, hogy minden jelenet őrült vicces legyen.

Elvégre ez nem komédia, szitkom, hanem dramedy.

Igen... A lényeg, hogy nagyon jól megírták a sorozatot, de egy-két helyben született poén még belefért.

A forgatás vége óta összejöttök?

Hetente rendszeresen, Daninak van egy törzshelye, ott szoktunk találkozni másokkal is. A folytatás hivatalos, a tervek szerint május 23-tól augusztus 20-ig forgatjuk a második évadot.

A karakter

Scherer Péter a Válótársakban a dúsgazdag vállalkozó, Jakab Dávid karakterét viszi. "A problémák ellenére nem akar válni, bízik abban, hogy kisiklott házassága helyrehozható. Kedves, nyíltszívű fickó, de a stresszt néha artikulálatlan üvöltésben vezeti le" – áll a leírásban.