Diszkriminációval vádolják a United Airlinest

united airlines
Nem landolhatott Sydneyben, mert rendetlenség volt a leszállópályán (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Háromgyermekes arab-amerikai családot szállítottak le biztonsági okokra hivatkozva az Egyesült Államokban a United Airlines egyik belföldi járatáról, a légitársaság később bocsánatot kért.
Vágólapra másolva!

Egy chicagói arab-amerikai muszlim családot szólítottak fel arra, hogy szálljon le a United Airlines Washingtonba induló repülőjáratáról biztonsági okok miatt. A Shebley-család a három gyermekével indult a fővárosba, s már a gépen ültek, amikor az édesanya kért valamit a gyerekeknek a légi kísérőtől. A stewardess pár perc múltán visszatért, s közölte, hogy a család valamennyi tagjának le kell szállnia, a pilóta indoklása szerint repülésbiztonsági okokból.

Bocsánatot kért a légitársaság

A chicagói reptéren a légitársaság vevőszolgálata hosszasan bocsánatot kért a megsértett famíliától, és azonnal átírta a jegyeiket egy másik járatra. A felháborodott édesanya a mobiltelefonján rögzített incidensről beszámolt a Facebookon, feltette az általa készített telefonos videót is, és azt írta:

Az én gyermekeim még túl kicsik ahhoz, hogy ilyesmivel egyáltalán találkoztak volna" - írta Eaman-Amy Saad Shebley, az egyébként hidzsábot (muszlim fejkendőt) viselő édesanya.

A kép illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

A család panasszal élt mind a United Airlines légitársaságnál, mind a CAIR-nál, amely az amerikai muszlimok legnagyobb érdekvédelmi szervezete. A United Airlines nyilatkozatot tett közzé, amelyben azt állítja: a gyermekek biztonsága érdekében hozták a döntést, mert

az ülések nem feleltek meg azon szövetségi biztonsági előírásoknak, amelyeket a gyermekek biztonsága érdekében hoztak.

A CAIR (Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa) michigani igazgatója pedig úgy nyilatkozott: egyre gyakrabban fordul elő, hogy muszlimokat parancsolnak le repülőjáratokról, holott erre semmilyen alapot nem szolgáltatnak.

Szavazzon!

Ön szerint kinek volt igaza?