Sztrájk miatt aggódnak az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői

A 2015-ös döntő
Vágólapra másolva!
A svéd köztelevízió munkatársainak munkabeszüntetése hatással lehet az összeurópai zenés médiacirkuszra.
Vágólapra másolva!

Április 18-án sztrájkba léptek a svéd állami tévé, az STV dolgozói, fizetésemelést és magasabb nyugdíjalapot követelve. A svéd Aftonbladet szerint válságértekezletet tartott a köztelevízó vezetősége, hogy megvizsgálja, milyen hatással lehet egy elhúzódó munkabeszüntetés az Eurovíziós Dalfesztiválra, amelyet idén Stockholmban rendeznek május 10. és 16. között.

Az előkészületeket megakaszthatja a sztrájk, bár Helene Sahlin, az STV HR-igazgatója bizakodó, reméli, hogy a három adásból álló show gond nélkül lemegy. A sztrájkolók között operatőrök, díszletépítő munkások, hangmérnökök, szerkesztők is vannak.

A 2015-ös döntő

A Dal 2016 győztese Fehérvári Gábor Alfréd, művésznevén Freddie volt, ő képviseli Magyarországot a rendezvényen. "Mentálisan próbálok készülni, de mindenki azt gondolja, hogy éjt nappallá téve csak ezzel foglalkozom. Nem izgulok, de izgatottan várom. Énekelni szeretek, a dal a miénk és az ország is, amit képviselünk, ezt pedig a lehető legmagasabb színvonalon szeretnénk megtenni" – mondta a napokban a felkészülésről.

Szavazzon!

Mi lesz az Eurovízión?