Már rocksztárokat is beengednek a Vatikánba

The Edge, U2, Vatikán, Ferenc Pápa
VATICAN CITY, VATICAN - APRIL 29: Pope Francis (R) greets participants after he receives in audience the participants at the international conference promoted by the Pontifical Council for Culture on the progress of regenerative medicine and its cultural impact, at Paul VI Audience Hall in the Vatican City, Vatican on April 29, 2016. Riccardo De Luca / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Történelmet írt a U2 gitárosa, The Edge, amikor szombaton első rocksztárként lépett fel a Sixtus-kápolnában. A rákkutatást támogató zenész egy vatikáni orvosi konferencia résztvevői előtt játszott.
Vágólapra másolva!

The Edge – valódi nevén David Evans – négy számot adott elő a Sixtus-kápolnában, ahogy fogalmazott: „a legszebb parókián a világon”. A kétszáz orvos, kutató és filantróp előtt játszó rockzenész Leonard Cohen If it be your will című számának feldolgozását és a U2 Yahweh, Ordinary love és Walk on című három számának unplugged-változatait adta elő héttagú ír kamaszkórus közreműködésével.

Ferenc pápa üdvözli The Edge-t, a U2 gitárosát Vatikánvárosban Forrás: Anadolu Agency/Riccardo De Luca

The Edge, akinek apja áprilisban hunyt el rákban, és akinek lánya leukémiából gyógyult fel, a rákkutatás ismert támogatói közé tartozik. A vatikáni koncertet a regeneratív gyógyítás lehetőségeivel foglalkozó nemzetközi konferencia résztvevői számára rendezték. A tanácskozáson pénteken Joe Biden amerikai alelnök is felszólalt.

A gitáros a közönséghez szólva megemlítette, mennyire meglepte a felkérés, hogy a 16. századi reneszánsz mester, Michelangelo csodálatos freskóival díszített falak között lépjen fel. Viccelődve jegyezte meg a U2 frontemberére, Bonóra utalva, hogy az ilyen meghívásokat más szokta kapni.

A zenész köszönetet mondott Ferenc pápának és más egyházi méltóságoknak, amiért átengedték a kápolnát a koncert számára. The Edge a műsort Ferenc pápának ajánlotta, akit „a nép pápájának” nevezett. „Csodálatos munkát végez, és folytassa is minél tovább” – mondta.

The Edge és a püspökök Forrás: Anadolu Agency/Riccardo De Luca

A pápa nem volt jelen a koncerten, de híradások szerint a rockzenész pénteken találkozott vele a konferencián.