Vágólapra másolva!
Stohl András, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Gryllus Dorka és sok más színész fog össze a Centrál Színházban az elfogadásért egy hatórás, ingyenes felolvasómaratonon.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt a Holokauszt és a családom nevű Facebook-csoport hatvannál több családtörténete hangzott el a Centrál Színház színpadán. A szövegeket a történetek írói, a Centrál színészei és színész barátai olvasták fel.

Az LMBTQ emberek elfogadásáért olvasnak fel Forrás: Szilágyi Lenke

Tavaly a Beszélj róla! honlap szerkesztőivel és az UNICEF szakmai támogatásával a színház megszervezte a gyerekek ellen elkövetett erőszak történeteinek felolvasómaratonját: a megrendítő este éjfélkor ért véget.

A Centrál Színház idén újabb felolvasóestet tart: május 9-én, összefogva a jogvédő és kulturális szervezetekkel, színházi eszközökkel szeretnének kiállni az elfogadásért, a toleranciáért, az LMBTQ emberek állampolgári és párkapcsolati jogaiért. Meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű és queer identitású emberek történeteit gyűjtik össze, írókét, költőkét, profi és alkalmi írókét egyaránt.

Nem ez a Centrál Színház első társadalmi akciója Forrás: Szilágyi Lenke

Az estet barátként és íróként támogatja: Nádasdy Ádám, Szvoren Edina, Bán Zsófia, Gordon Agáta, Dunajcsik Mátyás, Gerevich András, Follinus Anna, Kiss Tibor Noé, Tóth Krisztina.

A felolvasók a Centrál Színház művészei és barátai: Puskás Tamás, Pokorny Lia, Ágoston Katalin, Szabó Éva, Simon Kornél, Schmied Zoltán, Papp János, Kakasy Dóra, Cserna Antal, Kovács István, Rudolf Péter, Rada Bálint, Borbás Gabi, Kováts Adél, Szirtes Ági, Gáti Oszkár, Bezerédi Zoltán, Für Anikó, Bíró Kriszta, Béres Ilona, Almási Éva, Balázsovits Lajos, Halmágyi Sándor, Takáts Kati, Zsurzs Kati, Egri Márta, Hernádi Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Hegyi Barbara, Töreky Zsuzsa, Gryllus Dorka, Lang Györgyi, Falusi Mariann, Tímár Magdi, Stohl András, Sajgál Erika, Kovács István, Szalay Kriszta.