Gulácsi csapata feljutott a Bundesligába

rb leipzig német foci bundesliga
Leipzig´s players celebrate after the German second division Bundesliga football match between RB Leipzig and Karlsruher SC at the Red Bull Arena in Leipzig, eastern Germany, on May 8, 2016. Leipzig won the match 2-0 and will be promoted to the first division Bundesliga next season. / AFP PHOTO / Robert MICHAEL
Vágólapra másolva!
A német élvonalban játszik a következő szezonban ar RB Leipzig. A lipcseieknél véd Gulácsi Péter, és a klub játékosa a kölcsönben Frankfurtban játszó Kalmár Zsolt is.

A válogatott Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig 2-0-ra nyert vasárnap a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában, így feljutott az élvonalba.

A lipcsei csapatban a szezon során

szinte végig Gulácsi védett,

ezúttal viszont a kispadról nézte végig csapata Karlsruhe elleni sikerét. Az egykor a Schalkét irányító vezetőedző, Ralf Rangnick könnyes szemmel ünnepelte a sikert a játékosaival – jelentette a Reuters.

Boldog lipcseiek Forrás: AFP/Robert Michael


Az RB Leipzig – melynek a tavasszal az FSV Frankfurtba kölcsönadott Kalmár Zsolt is a futballistája – 2009 óta az első keletnémet csapat lesz a Bundesligában.

A klubot 2009-ben vásárolta fel a Red Bull energiaital-gyártó, és SSV Markranstädtról nyomban átvenezte RB Leipzigre – ez azonban a német szabályok miatt hivatalosan a RasenBallsport Leipzig rövidítése. Az ötödik ligából 2004-re eljutott a második vonalba,

öt szezon alatt három osztályt ugorva

– most pedig ott van az elitben.

Az már korábban eldőlt, hogy a másik feljutó a Freiburg lesz.