A reklám még mindig az egyik legjobb befektetés

tévé, tévézés, néző, tv, televízió
Vágólapra másolva!
A Magyar Reklámszövetség és a PwC Magyarország bemutatta új tanulmányát, A magyar reklámipar gazdasági hatásának elemzésé-t, e szerint minden reklámra költött forint 6 forintot jelent a nemzetgazdaságnak.
Vágólapra másolva!

A Media Hungary médiakonferencián Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnöke, Hivatal Péter, az MRSZ Ügyvezetőségének tagja és Sere Péter, a PwC Magyarország igazgatója ismertette A magyar reklámipar gazdasági hatásának elemzése című tanulmányt, amely egy 2013-as kutatás friss verziója.

A három évvel ezelőtti tanulmány azt állapította meg, hogy minden, reklámra költött 10 forint 47 forinttal növeli a magyar gazdaság teljesítményét, 2015-re pedig nőtt az arány, minden 1 forint után 6 forint jutott a nemzetgazdaságnak.

Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke Fotó: Hajdú D. András

Hivatal Péter szerint az alacsony reklámköltés miatt még így sem használjuk ki a hirdetésben rejlő teljes gazdasági potenciált, Urbán Zsolt pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években bevezetett szabályozások – a reklámadó, a bónusztörvény, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal megalakulása – óriási kihívások elé állították a reklámpiaci szereplőket.

"Mindez megmutatkozik a hazai reklámpiac régiós, a tanulmányban vizsgált 28 ország viszonylatában, ahol

Így bár Magyarországon növekedésről tudunk beszámolni, de látni kell, hogy a túlszabályozás miatt a növekmény 60 százalékát a globális szereplők teszik ki” – mondta.

Az elmúlt évek növekedése ellenére

a reklámpiac még messze van a válság előtti szinttől,

a tavalyi évben a bruttó hazai termék arányában a válság előtti szint kétharmadát sikerült elérni. Az MRSZ becslése szerint a magyar reklámpiac mérete 194 milliárd forint volt 2015-ben, áttételesen 1200 milliárd forintot generált a magyar gazdaság számára – ez a 2015-ös bruttó hazai termék közel 3,6 százaléka.