Freddie az Eurovízióról üzent a kritikusoknak

Freddie eurovízió
Stockholm, 2016. május 10. Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) a 61. Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjére próbál a stockholmi Globe Arénában 2016. május 9-én. (MTI/EPA/Maja Suslin)
Vágólapra másolva!
Május 10-én volt az idei Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, a Magyarországot képviselő Freddie továbbjutott, így biztosan ott lesz a hétvégi döntőben. A produkcióját visszanézte, és üzent azoknak a kommentelőknek, akik a kevés színpadi mozgás miatt kritizálják.
Vágólapra másolva!

Az énekes negyedikként lépett fel Stockholmban, Magyarországot pedig negyedikként mondták be a döntőben szereplő országok között. A Petőfi Rádióban a műsorvezető, Buda Marci dicsérte Freddie-t, szerinte sokkal többet mozgott a színpadon, mint a hazai döntők alatt. "Az energia teljesen elvitte a dolgot. Be kell, hogy valljam, még több mozgás lehetett volna, de a svéd kollégák szabályoznak minket a vizuál miatt. Nagyon sok kommentben szóvá tették, hogy miért nem mozgok többet, hát azért nem, mert nem mozoghatok.

de természetesen sokszor teszünk javaslatokat" - mondta.

Freddie az Eurovíziós Dalfesztivál próbáján Forrás: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Maja Suslin

Mint elmondta, az arénában 100 kamerából 92 automatizált robotkamera, aminek megvan a saját pályája, így ezekhez kell alkalmazkodni. A lehetőségekhez képest igyekeznek mindent kihozni a produkcióból, de nincs egyszerű dolguk. Figyelnie kell arra is, hogy mikor melyik kamerába nézzen, tudnia kell, melyik veszi közelről. "Fontos, hogy sok ember érezze a dalt, érezniük kell, hogy belenézek a szemükbe, nekik szól az egész" - tette hozzá.

Az elődöntő után sajtótájékoztatón vettek részt, éjjel háromkor került ágyba, reggel pedig egy tévéműsor miatt kelt korán. A második nap volt ideje pihenni, a produkciót is visszanézte már.