Az öt legszebb védésből három Vay Ádámé

hoki magyaro-finno
Finland's forward Jarno Koskiranta (C) attacks Hungary's goalie Adam Vay (R) during the group B preliminary round game Finland vs Hungary at the 2016 IIHF Ice Hockey World Championship in Saint Petersburg on May 11, 2016. / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
A hoki-vb 6. napján négy meccset játszottak, és a nap öt legszebb védését bemutató videóba a magyar válogatott kapusa, Vay Ádám hárommal került be. Övé lett az első hely is!

A magyar válogatott jelentős részben a kiválóan védő kapusának, Vay Ádámnak köszönheti, hogy három gólt kapott csak a rendkívül erős finn csapat elleni mérkőzésen – a fehéroroszok, például, hatot, a németek ötöt kaptak eddig a finnektől, az amerikaiak úszták csak meg hárommal.

A remek kapusteljesítményre felfigyeltek a vb szervezői is, a 6. nap legnagyobb védéseiről készített összeállításba Vay három megmozdulással került be. Van köztük klasszikus lepkés kesztyűs korongelkapás, önfeláldozó kivetődés és egy nagyszerű spárgázás, mely a videó készítői szerint a legszebb volt a nap során.