Vardy lett a PL-szezon legjobb játékosa

Jamie Vardy, Leicester City, foci
Leicester City's English striker Jamie Vardy controls the ball during the English Premier League football match between Leicester City and Southampton at King Power Stadium in Leicester, central England on April 3, 2016. BEN STANSALL / AFP
Vágólapra másolva!
A bajnok Leicester City csatára, Jamie Vardy érdemelte ki a szezon legjobb játékosa címet az angol labdarúgó Premier League-ben. A támadó oroszlánrészt vállalt a kiscsapat meseszerű menetelésében és klub történetének első bajnoki címében.

Vardy még a gólkirályi címért is versenyben van, jelenleg 24 találatnál jár, de a vasárnapi zárókörben - a tavalyi bajnok Chelsea otthonában - még növelheti góljai számát. A rangsort jelenleg a Tottenham támadója, Harry Kane vezeti 25 találattal.

A 29 éves Vardy szenzációs idénybeli teljesítményének köszönhetően már a válogatottban is bemutatkozhatott, és szinte biztos, hogy Roy Hodgson szövetségi kapitány meghívja majd a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő keretébe.

Jamie Vardy Forrás: AFP/Ben Stansall

A korábban a szakírók által is a szezon legjobbjának választott Vardy mellett négy leicesteri klubtársa, Rijad Mahrez, N'Golo Kante, Kasper Schmeichel és Wes Morgan, valamint a Tottenham triója, Kane, Dele Alli és Toby Alderweireld, továbbá Mesut Özil (Arsenal) és Dimitri Payet (West Ham United) volt jelölt a Premier League díjára.