Kevesebb kalória, több szex

Élmény, Dús idomok, kiszolgáló emberek - kényelmi szolgáltatások a nagyvilágban, szexi, pincérnő
Vágólapra másolva!
A megfelelő étkezés számos problémánkat megoldhatja, betegségeket előzhet vagy akár szüntethet meg. Egy friss kutatás szerint pedig még a szexuális életünket jobbá teheti. 
Vágólapra másolva!

A Pennington Biomedical kutatási központ meglepő eredményre jutott, amikor a kalóriacsökkentéssel járó étrend hatásait vizsgálták. A kevesebb stressz, jobb alvás mellett a vizsgálatban résztvevők még megnövekedett szexuális étvágyról is beszámoltak.

Érdemes diétázni?

A kutatásban 200 férfi és nő vett részt, 20 és 50 éves kor között, mindannyiuk súlya valahol az átlagos és az elhízott mozgott. A csoportot két részre osztották és két éven keresztül az egyik felük 25 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztott, míg a másik felük ugyanúgy evett, mint addig.

Kevesebb kalória, egy pohár bor? Forrás: Dreamstime

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a kevesebb kalóriájú étrendet követő csoport tagjai megnövekedett

szexuális vágyról, kevesebb stresszről, jobb alvásról és gyakoribb pozitív hangulatról számoltak be

a változatlanul étkező másik csoporthoz képest. A kutatás vezetői úgy látják, egyértelmű, hogy a diéta a fogyás, mint fizikai hatás mellett kedvező pszichológiai következményekkel is járt. Pedig a kalóriacsökkentők nem is tartották be a 25 százalékos kérést, átlagosan csak 11,9 százalékig jutottak.

Titkos üzenet

„A kutatás legfontosabb üzenete, hogy mintegy 12 százalékos kalóriacsökkentéssel két év alatt 10 százalékos fogyást lehet elérni, aminek pozitív hatása van a hangulatra, az életminőségre és a szexuális funkciókra” - írta Corby Martin, a kutatás vezetője egy e-mailben a CNN-nek.

Martin azonban azt is elismerte,

azzal még nincsenek tisztában, hogy a kedvező változásokat a csökkentett kalóriájú étkezés okozta vagy maga a fogyás.

A CNN arra is felhívta a figyelmet, hogy a kutatási módszer felvet néhány kérdést. A résztvevők közel háromnegyede ugyanis nő volt és még ennél is többen voltak köztük fehér bőrűek, ami gondot jelenthet, ha az eredményeket szélesebb körben kívánják alkalmazni. Ettől függetlenül a kutatók úgy látják, a kalóriacsökkentés megfelelő eszköz lehet bizonyos hangulatingadozások és alvásproblémák kezelésénél.