Sztárok, akik tényleg eltűntek - és nem csak a süllyesztőben

Agent spécial ŕ Venise Cinema France Mission to Venice MAN PORTRAIT Blond man HORIZONTAL
Agent spécial ŕ Venise Year: 1964 Director: André Versini Sean Flynn
Vágólapra másolva!
Hiába ismerik jóval többen az arcukat, a hírességek is el tudnak tűnni, legutóbb Sinéad O’Connorról nem tudta senki egy ideig, hogy éppen hol tartózkodik. Az énekesnő végül egy nap után épségben előkerült, a hasonló sztorik közül azonban nem mindegyik végződött jól: zenészeket, színészeket, tévéseket is nyilvánítottak már halottá az után, hogy akár évtizedekig hiába keresték őket.
Vágólapra másolva!

Legutóbb Sinéad O’Connor ijesztette meg azzal az ismerőseit és rajongóit, hogy nagyjából egy napig nem hallatott magáról, egy biciklis kiruccanásról nem tért haza, ezért egy ismerőse értesítette a rendőrséget. Volt ok az aggodalomra, hiszen az énekesnő már novemberben is eltűnt egyszer, akkor búcsúlevelet is hagyott hátra – nem kizárt, hogy most is öngyilkossági szándékkal indult neki az útnak, de végül épségben megkerült.

Ötvenévesen akart új életet kezdeni

A története leginkább talán Connie Converse-ére hasonlít, aki az ötvenes évek New Yorkjában az egyik első női énekes-dalszerző volt – zenéjére viszont csak a kétezres években figyeltek fel, akkor adták ki lemezen. Nem tudni, hogy az énekesnő értesült-e még a megjelenésről, hiszen 1974-ben – ötvenévesen – úgy gondolta, hogy új életet kezd,

levélben elbúcsúzott a családjától, majd elhajtott egy megpakolt autóval.

Azóta sem látta senki a régi ismerősei közül, jelenleg 91 éves, ha esetleg él még.

Egy másik amerikai zenész, Jim Sullivan egy évvel később, 1975-ben indult el Los Angelesből Nashville-be kocsival, de csak az autóját találták meg Új-Mexikóban, tele a cuccaival.

Glenn Miller 1944-ben a La Manche csatorna fölött tűnt el a kisgépével, a Manic Street Preachers egykori tagja, Richey Edwards pedig feltehetően öngyilkos lett, de a holttestét soha nem találták meg, tizenhárom évvel az eltűnése után nyilvánították csak halottá.

Lehet, hogy beleugrott a Mississippibe

Szintén több mint tíz évnek kellett eltelnie, hogy halottá nyilvánítsák Ylenia Carrisit, aki az Olaszországban népszerű énekes-színész páros, Al Bano és Romina Power lányaként maga is meg-megjelent a képernyőn, a helyi Szerencsekerék-ben, a La Ruota Della Fortuna-ban például ő forgatta egy ideig a betűket.

A lány 1994-ben, 23 évesen tűnt el New Orleansben, miután egyedül utazgatott a világban, Dél-Amerikát megjárva ért a louisianai városba. A hotelben egy nála húsz évvel idősebb utcazenésszel akadt össze, a férfit azonban hiába hallgatták ki, mint ahogy annak a biztonsági őrnek a vallomásával sem tudtak mit kezdeni, aki azt mondta, látott egy hasonló nőt beugrani a Mississippibe, azzal a felkiáltással, hogy „A folyóhoz tartozom”.

A parti őrség hiába kutakodott,

még 2011-ben is felröppentek olyan hírek, hogy Carrisi egy kolostorban él.

Al Bano 2013-ban kérte a lánya halottá nyilvánítását.

Elkeveredett valahol Kambodzsában

Legalább egy másik sztárcsemetének, Errol Flynn és Lili Damita Sean nevű fiának is nyoma veszett valahol Kambodzsa és Vietnam között 1970-ben. Az akkor 28 éves férfi pár filmszerep után fotóriporternek állt, egy Dana Stone nevű kollégájával tudósított a háborús övezetből, feltehetően a Vietkong vagy a Vörös Khmer katonái végeztek mindkettejükkel.

Sean Flynn az Agent spécial à Venise című 1964-es filmben Forrás: Photo12/Photo12-Marcel Dole/Marcel Dole

Annyit lehet tudni, hogy egy sajtótájékoztatóra indultak az akkori Saigonba egy másik városból, de a többi újságírótól eltérően nem a közös kocsik valamelyikével, hanem motorral mentek, útközben futhattak bele valamelyik fegyveres csoportba. A holttestük sosem került elő, Flynn anyja hiába ölt eszméletlen összeget a kutatásba, csak 1984-ben adta fel.

Hiába vették a vészjelzésüket

Ian MacKintosh brit tévés író 1979-ben tűnt el az Alaszkai-öböl felett, vele együtt hárman utaztak a bajba jutott kisgépen. Az amerikai parti őrség még fogott tőlük egy rövid vészjelzést, de hiába siettek szinte azonnal a segítségükre, sem a gép roncsaira, sem az utasok holttestére nem bukkantak rá.

Megtalálták, de már későn

Volt, hogy megtalálták ugyan a keresett személyt, azonban abban sem volt mindig köszönet. A Growing Pains című családi vígjátéksorozatban még kamaszként látott Andrew Koenig például negyvenéves korára depressziós lett, és felkötötte magát egy fára – ehhez viszont egészen Vancouverig utazott, a keresésére indult családtagok és barátok tíz nappal az után találtak ott rá egy parkban, hogy a tervezett repülővel nem tért haza.

Egy plakát Vancouverben, így keresték Andrew Koeniget Forrás: AFP/2010 Getty Images/Michael Heiman

Voltak szerencsésebb esetek is

Még időben felfedezték egy idegen kertjében a klasszikus Superman-filmek Lois Lane-jét, a számos sorozatban is közreműködő Margot Kiddert, aki utólagos

elmondása szerint „a világ legnagyobb nyilvános kiborulását” adta elő

1996-ban. Négy napig nem tudott senki a hollétéről, miután felhagyott a bipoláris zavarára szedett gyógyszerek szedésével, és paranoid képzelgései támadtak arról, hogy a férje és a CIA meg akarja ölni. Az utcán aludt, amikor rátaláltak, piszkos volt, zavartan viselkedett, és hiányzott az első két foga.

Margot Kidder 2015-ben Forrás: Picture-Alliance/AFP/picture alliance/Dave Starbuck/Geisler-Fotopress

A Terminátor 3. John Connorja, a Carnivàle – A vándorcirkusz-ban is látott Nick Stahl drogos ámokfutásba kezdett Los Angeles rossz hírű negyedében, öt nap múlva került csak elő, hogy azonnal be is csekkoljon a rehabra. A problémái később is előjöttek, de legalább életben maradt.

Előfordultak persze ennél viccesebb ügyek is,

Ozzy Osbourne-ról például azonnal megírták a bulvárlapok, hogy eltűnt, amikor kirúgta a felesége - pár óra múlva azonban helyesbíteniük kellett. Ozzy időközben mégis elköltözött otthonról, viszont arra volt ideje, hogy interjút adjon az Origónak - itt a cikk.

A legmókásabb eset viszont talán a Dr. Moreau szigete ausztráliai forgatásán történt, ahol az eredeti rendezőt, Richard Stanley-t rögtön a munkálatok megkezdése után kirúgták, de aztán hiába várták a Los Angeles-i reptéren – némi marihuánával meg egy ültetvényen talált gyümölcsökkel kihúzta egy ideig a dzsungelben, majd statisztaként visszaszivárgott a produkcióba.

Két év után megtalálták a Ferihegyről eltűnt Violettáthttp://www.life.hu/news/20160524-ket-ev-utan-megtalaltak-a-ferihegyrol-eltunt-violettat.htmlMadeleine McCann-nel emlékeznek a világszerte eltűnt gyerekekrehttp://www.life.hu/csalad/20160520-madeleine-mccann-eltunt-kislannyal-emlekeznek-az-eltunt-gyerekek-vilagnapja.html6 év után került elő egy eltűnt férfi, de nem lehet a szeretteivel http://www.life.hu/news/20160518-baratjahoz-indult-londonba-hat-ev-utan-kerult-elo-egy-ferfi-spanyolorszagban.html