Pellegrinit a kihívás tartja életben

pellegrini guardiola
(FILES) This file photo taken on May 02, 2012 shows Barcelona's coach Josep Guardiola (R) talking with Malaga's Chilean coach Manuel Pellegrini before the Spanish league football match FC Barcelona vs Malaga CF on May 2, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona. Pep Guardiola will take over as coach of Manchester City on a three-year deal, the English club said today after announcing the departure of incumbent Manuel Pellegrini at season's end. / AFP / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Amennyiben nem kap olyan ajánlatot, amelyet érdekesnek talál, akár be is fejezheti edzői pályafutását Manuel Pellegrini, aki idén Bajnokok Ligája-elődöntőig vezette a Manchester City labdarúgócsapatát.

A 62 éves chilei szakvezetőt legutóbb az Evertonnál megüresedett poszttal hozták hírbe, de ő a Guardiannak nyilatkozva azt mondta, a megfelelő kihívást jelentő ajánlatig nem akar dolgozni.

A kihívás tartja életben

"Ha abba kell hagynom, akkor abbahagyom, decemberig, egy évig vagy örökre. Persze hiányozna az edzősködés, mert a kihívás tart életben" - jelentette ki a szakember, aki elárulta: az ő döntése volt, hogy nyári távozását és Josep Guardiola érkezését már februárban bejelentette a Manchester City.

Pellegrini (b) döntése volt, hogy Josep Guardiola érkezését már februárban bejelentette a Manchester City Forrás: AFP/Lluis Gene


"Miután Guardiola közölte, hogy Angliában folytatja, a sajtó azonnal elkezdte őt hírbe hozni a Cityvel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel. Lehetetlen megmondani, hogy jó döntést hoztam-e" - tette hozzá Pellegrini.


Az edző 2013-ban írt alá a Cityhez, amellyel egy bajnoki címet és két Ligakupát nyert.