Dwayne Johnson játssza el a világ első szuperhősét

Dwayne Johnson
Vágólapra másolva!
Dwayne Johnson az Instagramján keresztül tudatta a világgal, hogy - a saját szavait idézve - a világ első szuperhősét játssza el a Doc Savage című filmben. Ennek a hírnek még azok is örülhetnek, akik amúgy már a falra másznak a szuperhősfilmek áradatáról. El is mondjuk, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A Doc Savage-filmet az a Shane Black írja és rendezi, aki forgatókönyvíróként a Halálos fegyver-filmekkel és Az utolsó cserkész-szel tette le a névjegyét, rendezőként pedig 21 843 magyarnak biztosan bearanyozta a múlt hétvégéjét. Ennyien váltottak ugyanis jegyet Black legújabb zseniális akcióvígjátékára, a Russell Crowe és Ryan Gosling főszereplésével készült Rendes fickók-ra. Egyszer már csinált szuperhősfilmet, és bár a Marvelnél szigorú keretek közé vannak szorítva a rendezők, de így is tetszetős lett a Vasember 3.

Dwayne Johnson 2015 novemberében a Fast Company Innovation fesztiválon Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ilya S. Savenok

Doc Savage-nak konkrétan nincsen szuperereje, de születésétől fogva úgy nevelte az apja és egy csapat tudós, hogy fizikailag és intellektuálsan is a tökéletességet súrolja. Bele lehet kötni Johnson kijelentésébe, ő mindenesetre azért nevezte Doc Savage-et a világ első szuperhősének, mivel a fickó történeteit 1933-ben kezdték el kiadni ponyvamagazinokban, és ezzel Fantomot és Supermant is megelőzte. Az utóbbinak ráadásul Doc Savage volt az egyik inspirációforrása.

2016-ban miért van szükségünk egy kigyúrt, bronzszínű, Indiana Jones és Superman keverékeként is leírható fickóra, akiről Johnson fontosnak tartotta megjegyezni, hogy fél mérföldről is felismeri egy nő parfümjét? Nagyon is hasonló hősökkel van tele a mozi. Szerencsére Johnson frappáns válasszal szolgált erre a kérdésre:

"Magabiztosan és nagy ártatlansággal teszi a dolgát" – folytatta Savage jellemzését az Instagramján, "de a neveltetése miatt nem éppen járatos a társasági életben. Így aztán minden egyes interakciója közvetlen és furcsa lesz másokkal, helyenként pedig kényelmetlen és meglepően vicces.” A bejelentéshez egy fotó is járt, amin Dwayne Johnson házában a kanapén terpeszkednek a film alkotói.

A komédiázáshoz is kiválóan értő Johnson és Shane Black együtt csodákat művelhet ezzel az alapanyaggal. A leírás alapján úgy képzelem, hogy egy jószándékú elefánt beszabadul a porcelánboltba, és néha legalább annyi bajt csinál, mint amennyit segít.

Az egyik Doc Savage magazin borítója Forrás: Wikipedia

Éveket kell még várnunk arra, hogy a Doc Savage-ot a mozikban köszönthessük. Black előbb még megrendezi a legújabb Predator-filmet, Johnsont pedig a Központi hírszerzés-ben, a Halálos iramban 8-ban, a Baywatch-ban és a Jumanji remake-jében is láthatjuk előtte.