Tizenegy Bundesliga-játékos a svájci keretben

Vladimir Petkovic a Lazio edzője
Vágólapra másolva!
Tizenegy olyan játékos szerepel a franciaországi Európa-bajnokságra készülő svájci labdarúgó-válogatott 23 fős keretében, aki a német Bundesligában keresi a kenyerét. Vladimir Petkovic szövetségi kapitány hétfőn tette közzé a névsort.
Vágólapra másolva!

Az már korábban kiderült, hogy a volt csapatkapitány, Gökhan Inler nem kerül be az utazók közé, de a bő keretből Philippe Senderos, Silvan Widmer és Luca Zuffi sem kapott bizalmat.

"Nagyon nehéz dolgom volt a 23-as keret kialakításakor. Kemény döntéseket kellett meghoznom, de ez is a munkámhoz tartozik"

- fogalmazott a bosnyák szakember.

Az új csapatkapitány a Juventus légiósa, Stephan Lichtsteiner lett.

Svájcot kiemelt figyelemmel kell kísérnünk

A svájciak pénteken, Lugánóban játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket, ellenfelük Moldova csapata lesz. A jövő pénteken rajtoló Eb-n sorrendben Albániával, Romániával és a házigazda Franciaországgal találkozik az együttes. Az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban a svájci csapat a magyar válogatottal szerepel majd egy csoportban.

Vladimir Petkovic a svájci válogatott előtt a Laziót irányította Forrás: AFP/Andreas Solaro



A svájci labdarúgó-válogatott 23 fős kerete:

kapusok:

Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg)

védők:

Stephan Lichtsteiner (Juventus), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (FC Basel), Johan Djourou (Hamburg), Steve von Bergen (Young Boys), Fabian Schär (Hoffenheim), Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg)

középpályások:

Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Rennes), Fabian Frei (Mainz), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Denis Zakaria (Young Boys)

támadók:

Breel Embolo (FC Basel), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen), Eren Derdiyok (Kasimpasa), Shani Tarashaj (Grasshopper)