The Voice-tragédia: a lelőtt énekesnő bátyja több embert megmentett

Horizontal
(FILES) This file photo taken on April 20, 2016 shows singer Christina Grimmie performing at What's Trending's Fourth Annual Tubeathon Benefitting the American Red Cross on April 20, 2016 in Burbank. Singer Christina Grimmie, who starred in NBC's "The Voice", was shot and killed at a concert in Orlando, Florida late June 10 by an unidentified gunman, who then fatally shot himself, police said. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Viven Killilea
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint, ha a floridai koncertje után megölt Christina Grimmie bátyja nem lép közbe, a fegyveres még több embert lelőhetett volna. A fiatal énekesnőt rengetegen gyászolják a közösségi médiában.
Vágólapra másolva!

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy miért támadt a férfi a mindössze 22 éves Christina Grimmie-re, aki a The Voice című amerikai tehetségkutató műsor hatodik évadában versenyzett, emellett pedig YouTube-sztár is volt. Grimmie

autogramokat osztogatott orlandói koncertje után egy asztalnál, amikor egy ismeretlen férfi többször is rálőtt,

életveszélyesen megsebesítve.

A Guardian a rendőrség beszámolójára alapozva azt írja, hogy Grimmie bátyja, aki lebirkózta a merénylőt, még nagyobb tragédiát akadályozott meg. Úgy tudni, hogy a fegyveres a dulakodás közben meglőtte magát, és a helyszínen meghalt.

Az énekesnő Twitter- és Facebook-oldalát - amelyeken tegnap este még vidám videóban invitált mindenkit az orlandói koncertre - pár óra alatt ellepték a részvétnyilvánító kommentek. Adam Levine, a Maroon 5 énekese, aki a The Voice-ban az énekesnő mentora volt, Instagramján egy közös képpel emlékezett a lányra. Azt írta, hogy egyszerre sokkolta, összezavarta és szomorúvá tette a merénylet.

A tehetségkutató pedig azt írta hivatalos Twitter-csatornáján, hogy egy csodálatos lelket vesztettek el, lenyűgöző hanggal.

Grimmie, mielőtt a The Voice-ban versenyzett volna, már

jelentős rajongótábort gyűjtött magának a YouTube-on

híres popzenészek dalainak feldolgozásaival. Hamarosan az egyik legnézettebb zenei csatornát tudhatta magáénak a videómegosztón, számos videója 10 millió feletti letöltést produkált, és több mint 3 millió feliratkozója volt. Később elkezdett saját dalokat is készíteni, első és egyetlen stúdióalbuma, a With Love 2013-ban jött ki. Idén kiadott egy EP-t, Side A címmel.

Grimmie-nek a jövőre is nagy tervei voltak: a Daily Mirror szerint a legnagyobb álma az volt, hogy Justin Bieberrel zenéljen. Emellett Ariana Grande és az One Direction koncertjeinek felvezetőjeként is szívesen fellépett volna.

Utolsó Instagram-videójában még arról énekelt a rajongóinak, hogy mennyire jól érzi magát.

the sun is out and I'm feelin okayyyy @ToriKelly ⭐️ snapchat: grimmiesnap

Christina Grimmie (@therealgrimmie) által közzétett videó,