Milliókra perelik Sylvester Stallonét

Sylvester Stallone, Creed premier, London, 2016
Vágólapra másolva!
A Rocky elnyűhetetlen sztárját és vele együtt az NBC csatornát egy személyi edző pereli hétmillió dollárra, azt állítva, hogy a színész produceri közreműködésével készülő Strong című reality ötlete eredetileg tőle származik.
Vágólapra másolva!

Az újabban nemcsak színészként és rendezőként, de producerként is egyre aktívabban tevékenykedő Sylvester Stallone valószínűleg jobban meggondolja, hogy legközelebb milyen tévés vetélkedőhöz adja a nevét.

Az NBC áprilisban indult Strong című realityjében tíz hivatásos edző és tíz pártfogoltjuk felkészülését/versengését lehet nyomon követni, ám egy, a New York-i legfelsőbb bíróságra pénteken beadott kereset szerint az alkotók (köztük az executive producerként feltüntetett Stallone) idegen tollakkal ékeskednek, mikor magukat tüntetik fel ötletgazdaként.

A Strong versenyzői: tíz edző, és a pártfogoltjaik Forrás: Chris Haston/NBC

A perfelvételt indítványozó Robert Fletcher (aki maga is személyi edző) keresetében azt állítja, hogy eredetileg ő találta ki az általa America's Next Great Trainer-nek nevezett műsor koncepcióját, amiben személyi edzők és újoncok küzdenek komolyabb pénznyereményért és az America's Next Great Trainer címért.

Fletcher beadványa szerint ő kereste meg Todd Durkin személyi edzőt, hogy legyen a műsor házigazdája, és több produkciós céget is megkörnyékezett az ötletével, többek között a 25/7 Productionst, sőt küldött egy megkeresést Sylvester Stallone PR-osának is.

A kereset szerint Todd Durkin 2015 júniusában szüntette be a tárgyalásokat Fletcherrel, majd a férfi 2016 elején értesült róla, hogy az NBC az ő ötletére „meglepően hasonlító" műsort tervez, méghozzá a sztáredzőként feltüntetett Durkin közreműködésével. Fletcher beadványa továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy az április 13-án adásba került Strong a 25/7 Productionst és ügyvezetőjét, David Broome-ot tünteti fel ötletgazdaként, míg Sylvester Stallone executive producerként szerepel.

Stallone ezek után biztos kétszer is meggondolja, hogy milyen műsorhoz adja a nevét Forrás: AFP/Leon Neal

Az NBC és Stallone mellett az alperesek között találjuk még David Broome-ot, a 25/7 Productions-t és Todd Durkint is, de az érintettek még nem reagáltak a perrel kapcsolatos kérdésekre. Ha a bíróság megalapozottnak találja Robert Fletcher vádjait és helyt ad a férfi követeléseinek, akkor Stallonénak és társainak nem kevesebb mint 7 millió dollárt kell kártérítésként fizetniük az okozott károkért.