Vágólapra másolva!
Nem történt meglepetés a Copa América D csoportjában utolsó körében, az argentin labdarúgó-válogatott sima hármast gurított a bolíviaiaknak, Chile pedig úgy verte 4-2-re Panamát, hogy az ellenfél góljait saját kapusa pofozta a hálóba.

Az első két fordulóban aratott győzelme után Argentína biztos továbbjutóként várhatta a Bolívia elleni összecsapást, és félóra alatt el is intézte a csoportelsőséget.

A 13. percben Lamela egy bomba szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, két perc múlva Lavezzi egy lecsorgó labdát követően növelte az előnyt, a 32. percben pedig Cuesta pofozott közelről egy labdát a Bolíviai kapuba (3-0).

A Chile-Panama összecsapás akár izgalmas is lehetett volna, az egyaránt 3-3 ponttal rendelkező válogatottak összecsapásán azonban Chile könnyedén megnyerte. A mérkőzésnek három főszereplője is volt, a hoffenheimi Eduardo Vargas, valamint az Arsenalban futballozó Alexis Sánchez két-két góllal vette ki részét a 4-2-es sikerből.

Ezt tette a barcelonai kapus, Claudio Bravo is, aki mindkét panamai gólban nyakig benne volt: az 5. percben Camargo távoli lövését, a 75. percben Arroyo közeli, nem túl életerős fejesét is csúnyán bevédte.

Claudio Bravo Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Eredmények, Copa América, D csoport, 3 forduló:
Argentína – Bolívia 3-0 (3-0)
gól: Lamela (13.), Lavezzi (15.), Cuesta (32.)

Chile – Panama 4-2 (2-1)
gól: Vargas (15., 43.), A. Sánchez (50., 89.), illetve Camargo (5.), Arroyo (75.)

A csoport végeredménye:
1. Argentína 9 pont
2. Chile 6
3. Panama 3
4. Bolívia 0

A negyeddöntő programja:
péntek:
Egyesült Államok – Ecuador

szombat:
Peru – Kolumbia

vasárnap:
Argentína – Venezuela

hétfő:
Mexikó – Chile