Kinyírta a terror a 2017-es tévéfesztivált

discop
Vágólapra másolva!
Nem tartják meg jövőre a DISCOP nevű rendezvényt Isztambulban a feszült helyzet, a gyakori merényletek miatt.
Vágólapra másolva!

Elmarad a 2017-es tévéfesztivál Isztambulban, lefújták a DISCOP-ot – írta a C21Media.net. A szervezők szerint a feszült politikai helyzetben hiba lenne megrendezni, ráadásul nyilván nagyon sokan elmaradnának.

Forrás: discop

Patrick Zuchowicki menedzser szerint Törökország továbbra is stratégiai fontosságú területe, piaca a tévés tartalmaknak, Isztambul pedig egy kiváló desztináció, de a társadalmi feszültségek, robbantások miatt már az idei látogatottság is lényegesen szerényebb volt a korábbiakhoz képest.

Itt adják-veszik a műsorokat Forrás: discop

Mint megjegyezte, négy hónapja dolgoznak már a 2017-es rendezvény szervezésén, de a jelen helyzetben képtelenség összehozni egy magas színvonalú, sok érdeklődőt vonzó televíziós-filmes vásárt. Bíznak benne, hogy 2018-ban visszatérhet a városba a rendezvény, ahol több száz tévétársaság, stúdió adja-veszi a műsorokat, formátumokat.

Olyasmi, mint a MIPTV Forrás: AFP/Valery Hache

A januári, isztambuli, tíz halálos áldozattal járó merénylet ellenére idén megrendezték az eseményt március 1. és 3. között, de kevesebb látogatóval, mint várták.

A török tévéipar az utóbbi években szárnyalt, ontotta a szappanoperákat és heti sorozatokat – erről itt olvashat hosszabban.