855 ezren figyelték az impotens Angliát

Vágólapra másolva!
Továbbra is remek nézettséggel megy a futball Eb, az Anglia-Szlovákia 20 százalékos közönségarány fölé ment teljes lakosságban.
Vágólapra másolva!

855 ezer hazai tévéző figyelte június 20-án az Anglia-Szlovákia meccset az M4 Sporton, nagy részük abban bízva, hogy az angolok begyötörnek valahogy egy gólt, és ezzel a magyar válogatott a portugál mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjut a legjobb 16-ba.

Ez sajnos nem következett be, Anglia nagy fölényben volt, de a szlovák csapat szívósan védekezett, a szerencsével sem állt hadilábon, így 0-0 lett a vége.

A meccs 855 ezres átlagot hozott, mint írtuk, de a 2. félidőben már 971 ezren bíztak abban, hátha Wayne Rooney segít a magyarokon. 24,6 lett a közönségarány a 18-49-es célcsoportban, 20 fölé kúszott a teljes lakosságnál.

A Nielsen méréseit a televíziós szakma és a hirdetők is elfogadják, de tegyük hozzá, hogy a nagy sporteseményeknél bőven százezreket lehet hozzáadni a mért adatokhoz: sokan nagy társaságban nézik a meccseket, otthon, kerti projektorral, kocsmában vagy főtereken, nagy kivetítők előtt.