Shearer bejelentkezett szövetségi kapitánynak

HORSE RACING - CHELTENHAM 2016 ANGLETERRE CHELTENHAM CHEVAUX COURSE EQUESTRIAN GRANDE BRETAGNE GREAT BRITAIN HORSE HORSE RACING PERSONALITIES Racing SPORT SQUARE FORMAT
Alan Shearer during Day Two, Ladies Day of the 2016 Cheltenham Festival at Cheltenham Racecourse on March 16, 2016 - Photo Kieran McManus / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
Alan Shearer szívesen lenne az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 45 éves korábbi játékos - aki 63 mérkőzésen 30 gólt szerzett az angol válogatottban - azután nyilatkozott, hogy Roy Hodgson lemondott a szövetségi kapitányi posztról, és távozik két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is.
Vágólapra másolva!

Shearer hangsúlyozta: megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy segítse a nemzeti csapatot. Játékosként négy nagy nemzetközi tornán is szerepelt, és már Hodgson kinevezése előtt is szóba került a neve, de az angol szövetség (FA) a vezetői tapasztalat hiánya miatt visszautasították.

"Négy vagy öt évvel ezelőtt bementem a szövetségbe, és közöltem, hogy én akarom ezt a munkát. Csak néztek rám, és azt mondták, nincs elég tapasztalatom. Azt válaszoltam, hogy több tapasztalt edzőt is hoztak már,

- mesélte a BBC-nek Shearer.

A korábbi csatár - aki 2009-ben nyolc mérkőzésen irányította egykori klubcsapatát, a Newcastle Unitedet - most újra felajánlotta szolgálatait, és még akkor is hajlandó lenne segíteni, ha az U21-es válogatott jelenlegi edzőjére, Gareth Southgate-re esik a választás.

Forrás: DPPI media/Kieran Mcmanus

A brit fogadóirodáknál Southgate a legesélyesebb a kapitányi posztra. Szintén alacsony a szorzó a Crystal Palace vezetőedzője, Alan Pardew, valamint a Bournemouth trénere, Eddie Howe kinevezésére.

Shearer leszögezte: szerinte Southgate vagy Glenn Hoddle lenne a tökéletes megoldás a kapitányi posztra. Az Izland elleni vesztes meccs kapcsán Shearer úgy fogalmazott: ez volt a legrosszabb teljesítmény, amit az angol válogatottól valaha látott. Hozzátette: szerinte a csapat "taktikailag alkalmatlan volt a hétfő esti 90 perc során".