Sztárokkal érkezik az új pécsi fesztivál

A pécsi székesegyház 2012. november 29-én
Vágólapra másolva!
Három nap alatt százötven ingyenes programmal - köztük Natalie Imbruglia és Buika koncertjével - várja péntektől a közönséget az idén először megrendezett Zsolnay Fényfesztivál.
Vágólapra másolva!

A fesztivál idején a belváros huszonnégy helyszínét médiaművészek alkotásai díszítik majd: épületvetítések, fényfestések, illetve statikus és mobil fényinstallációk.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szerint a fesztivál csúcspontja a Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntője lesz, amelyre érkeztek alkotók Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is. A művészek péntek és szombat este a pécsi székesegyház épületét megfestve mutatják be produkcióikat.

A fényfestések és épületvetítések mellett számos más program is kapcsolódik a fesztiválhoz. A Széchenyi téren holnap este a Theater Tol nevű, 18 fős belga utcaszínházi-légtornász formáció előadását láthatják az érdeklődők, de lesz divatshow és természetesen koncertek is.

A fesztivál két kiemelt fellépője Natalie Imbruglia és Buika, akiknek koncertje a többi programhoz hasonlóan ingyenes lesz, de a Dóm tér korlátozott befogadóképessége miatt érdemes regisztrálni. Ezt ma éjfélig lehet megtenni a www.fenyfesztival.hu oldalon.