Meghalt Superman első szerelme

Superman  - Adventures Of (US TV Series) TELEVISION VERTICAL
Superman - Adventures Of (US TV Series) (1952-1957) Pers: Noel Neill, George Reeves Ref: TVS071AX Photo Credit: [ Mptv / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Vágólapra másolva!
95 éves korában meghalt Noel Neill, filmen ő játszotta elsőként Superman nagy szerelmét, Lois Lane-t.
Vágólapra másolva!

Hosszú betegség után, 95 évesen az arizonai Tucsonban halt meg Noel Neill, az eredeti Lois Lane – közölte jó barátja és menedzsere, Larry Thomas Ward a The Hollywood Reporterrel.

Neill 1940-től játszott filmekben, majd miután az 1948-as Superman-ben megkapta Lois Lane szerepét, többször alakította a karaktert a történet különféle verzióiban.

George Reevesszel a klasszikus Superman-sorozatban Forrás: Mptv / The Kobal Collection

1950-ben az Atom Man vs. Superman-ben is megjelent, majd az 1952-ben indult, George Reeves-féle sorozatban, az Adventures of Superman-ben is átvette a szerepet Phyllis Coatestól az első évad után.

Ez után csak az 1978-as Superman-ben tért vissza – ott már Lois anyját, Ella Lane-t játszotta –, de egészen 2006-ig meg-megjelent a Supermant szerepeltető produkciókban.

2003-ban, régi emlékkel a háta mögött Forrás: Getty Images/AFP/2003 Getty Images/Kevin Winter

Hivatalosan már 1958-ban felhagyott a színészettel: "Rájöttem, hogy eleget dolgoztam már, nem voltak nagy ambícióim. Férjhez mentem, a tengerhez közel éltünk, nekem ennyi elég volt" – mondta 2006-ban a The New York Timesnak.