Százezres tömeg várja haza a walesi hősöket

Wales, foci, válogatott
CARDIFF, WALES - Saturday, June 4, 2016: The Wales team is given a send off at Cardiff Airport as the squad head to Sweden for their last friendly before the UEFA Euro 2016 in France.
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a walesi labdarúgó-válogatott nem jutott be az Európa-bajnokság döntőjébe, óriási a boldogság otthon. A csapat pénteki hazaérkezésére százezer rajongót várnak Cardiffba.
Vágólapra másolva!

Amíg az Izlanddal szemben szégyenszemre kieső angol válogatottat csak néhány reptéri munkás várta Lutonban, és a játékosokat sötétített ablakú autókkal vitték el, addig Wales igazi ünnepre készül pénteken.

A története első Európa-bajnoki szereplésén elődöntőig jutó válogatottra a hírek szerint 100 ezer szurkoló vár majd a hazatéréskor, Chris Coleman csapata miatt elözönlik az emberek Cardiff utcáit.

Jönnek haza a walesi hősök Forrás: Twitter

A tervek szerint Carwyn Jones első miniszter már a repülőtéren üdvözli a játékosokat, majd a csapat egy nyitott tetejű busszal helyi idő szerint 16 órakor nekivág a másfél órásra tervezett városi útnak.

A felvonulás a Cardiff Castle-nél kezdődik és a Cardiff City stadionjánál ér véget, oda 33 ezer szurkoló kap bebocsátást, és a Sziget Fesztiválról is ismert rockbanda, a Manic Street Preachers csap hatalmas bulit.