Ötszörösére emelkedett Payet ára az Eb után

Saint-Denis, 2016. június 10. A győztes gólt szerző francia Dimitri Payet a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia mérkőzése végén a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. A házigazda franciák 2-1-re nyertek. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A West Ham United egy évvel ezelőtt 10,7 millió fontért vette Dimitri Payetet, akinek most 50 millió fontban állapította meg a kivásárlási árát. De így sincs hiány kérőkből.
Vágólapra másolva!

A jól sikerült Eb (három gól és egy hely a torna álomcsapatában) alaposan feltornázta Dimitri Payet értékét.

A támadót jelenlegi klubja, a Premier League-ben az előző szezonban hetedik helyen végző West Ham United egy évvel ezelőtt 10,7 millió fontért vette meg az Olympique Marseille-től, most pedig bejelentették, hogy, aki vinni akarja, annak legalább 50 millió fontot kell érte fizetnie.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

de őszintén szólva egy ajánlatot sem látnánk szívesen, hiszen Payet a legjobb játékosunk - mondta David Gold, a West Ham United elnöke a BBC-nek. - Ő nagyon fontos nekünk, köré épül a csapat. Londonba költözött a családjával, a szurkolók pedig imádják. Mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk, remélem, sikerülni fog" - tette hozzá.

Egyre feljebb kúszik

Hírek szerint a Chelsea, a Manchester City és a Paris Saint-Germain is szívesen látná soraiban a 29 éves focistát.

A Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén született Payet a 2005-06-os szezonban a Nantes-ban lett profi játékos. Amikor a csapat kiesett az élvonalból, Payet a Saint-Étienne-hez került 4 millió euróért.

2011-ben a Lille már 9, két évvel később pedig a Marseille 11 millió eurót fizetett érte.

Innen került Londonba 10,7 millió fontért (12,65 millió euróért) - ami most felugrott 50 millióra.