Bogdán Ádám a Championship újoncánál folytatja

Bogdán Ádám
Liverpool Goalkeeper Adam Bogdan during the Barclays Premier League match between West Bromwich Abion and Liverpool played at The Hawthorns, West Bromwich on May 15th 2016 - Photo Joe Toth / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kapusa egy évre kölcsönbe került a Wigan Athletic csapatához a Liverpooltól.

Bogdán Ádám a Liverpooltól egy évre kölcsönbe az angol másodosztály (Championship) újoncához, a Wigan Athletic csapatához került, adja hírül a klub hivatalos honalpja.

A magyar kapussal múlt héten közölte Jürgen Klopp, hogy nem számol vele az első csapatnál, viszont eladni sem akarják, ezért kerülhetett kölcsönbe a harmadosztály az előző szezon végén bajnokként feljutó csapathoz.

Forrás: wiganathletics.co.uk

A 28 éves válogatott kapus kedden délelőtt sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton, és Gary Caldwell vezetőedző reményei szerint szerdán már ott lehet a Macclesfield Town elleni felkészülési mérkőzésen.

„Amikor megtudtam, hogy Ádám leigazolható, azonnal léptünk, mert mindenáron szerettem volna őt megszerezni – idézi Caldwellt a Wigan honlapja. – Nagyon tapasztalt kapus, aki komoly versenyre készteti majd másik két kapusunkat, Jussi Jaaskelainent és Lee Nichollst. Márpedig egy csapatnak éppen erre van szüksége, ha fejlődni akar."

Ismerősök az öltözőben

Érdekes helyzetet teremt, hogy Bogdánnak újra meg kell küzdenie a már 41 éves Jaaskelainennel,

akit annak idején kiszorított a Bolton Wanderers kapujából.

És a Laticsben játszik az a Will Grigg, aki tavaly az utolsó 18 fordulóban 18 gólt lőtt, és ezzel oroszlánrészt vállalt a bajnoki cím megszerzésébéől. Az északír csatár a válogatott egyik Eb-hőse és a szurkolók nagy kedvence, annak ellenére, hogy egyetlen percet sem játszott a franciaországi tornán.

Bogdán első interjúja a Wigan játékosaként:

A Wigan honlapja megemlíti, hogy a tavaly nyáron Liverpoolba szerződő kapus két bajnokin és négy Liga-, illetve FA Kupa-meccsen védett a Poolban, valamint, hogy 20 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.