Részvénytársaságot alapított a dilidoki

Csernus Imre: "A Valentin-nap az egymásba kapaszkodók ünnepe
Vágólapra másolva!
Csernus Imre 5 millió forintos törzstőkével vendéglátós részvénytársaságot alapított Coffee Depresso Zrt. néven. A noszvaji székhelyű részvénytársaságot Csernus egy másik, idén tavasszal alapított cégén, a Kék Szék Kft.-n keresztül tulajdonolja több mint 50 százalékos részesedéssel.
Vágólapra másolva!

A kft. Csernus másik kávézójához, a noszvaji Csendülőhöz kapcsolódó vendéglátós társaság. A pszichiátert egyelőre nem adott választ arra, mik a tervei az új céggel –írja a vg.hu

A Coffee Depresso Zrt. vezérigazgatója Varga János, aki több kockázatitőke-befektető cég vezetője is.

A depressziót és az eszpresszót házasító név egyébként

a pszichiáterceleb kézműves kávékeverékét jelöli és azt a kávézót is

, amelyet tavaly februárban nyitott Egerben. Csernus nevéhez már kisebb cégcsoport kapcsolódik a cégadatbázisban, és a mérlegek alapján lassan csurran-cseppen belőlük bevétel. Két egészségügyi cége tavaly szépen fialt.

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

A 2008-ban alapított Fal-Art Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa tavaly már 6 millió forint osztalékot fizetett. A társaság saját tőkéje pedig szép lassan 25 millióra hízott, miután eredményét a korábbi években eredménytartalékba helyezték. Másik egészségügyi cége, a Cairos Kft. tavaly 6 millió forint osztalékot fizetett.

Csernus doktor 2010-ben belevágott a borászkodásba is, és két társával 2010-ben létrehozta az Almagyar Érseki Szőlőbirtok Kft.-t. Tavaly pékséget is nyitott, és létrehozta a Kenyérzsák Kft.-t, szintén Noszvajon.

Tavaly júliusban alapított egy másik vendéglátócéget is, az Otthonérzés Kft.-t, de abból idén márciusban kiszállt. A prémium társkeresőt létrehozó Smart Dating Kft.-ből, melynek ötletgazdája és alapítója volt, 2015-ben lépett ki. Utóbbi társaság egyébként évről évre több tízmilliós veszteséget termel, beleértve a tavalyi évet is.