Megállíthatatlanul gördül tovább a Szikla

Dwayne "The Rock" Johnson
Vágólapra másolva!
Dwayne Johnsonnál, azaz a Sziklánál kevés sikeresebb sztár dolgozik ma Hollywoodban, és az egykori pankrátor nem csak a mozik világában tarol, de a tévében is, hiszen alig ment le két rész a színész Nagypályások című sorozatának második évadjából, az HBO máris berendelte a harmadik szezont.
Vágólapra másolva!

A Szikla pankrátorként kezdte a karrierjét a 90-es évek közepén, majd a bunyós cirkuszból átnyergelt a sorozatok és filmek világába, ahol szép lassan egészen a csúcsig verekedte magát. Már nem telik úgy el év, hogy ne szerepelne valamilyen nagyköltségvetésű blockbusterben – elég csak a Halálos iramban-filmekre, vagy a Johnson főszereplésével készült Törésvonal-ra gondolni.

Dwayne "A Szikla" Johnson pár év alatt bevette Hollywoodot Forrás: AFP/Ilya S. Savenok

A színész viszont nem csak a hollywoodi blockbusterekben érzi jól magát, ha arról van szó, a tévésorozatokban is szívesen szerepel. Legutóbbi ilyen munkája az HBO Nagypályások című széria, ami a Törtetők-höz hasonlóan egy igazi bennfentes sorozat, csak ezúttal nem a filmsztárok életébe és a filmkészítés alkudozós világába nyerhetünk bepillantást, hanem az amerikai foci kulisszái mögé.

A Nagypályások első évadja 2015 nyarán debütált az HBO műsorán, és a tíz részes sorozatban az egykori játékos, Spencer Strasmore (Dwayne Johnson) életét követhetjük nyomon, aki a profi focista karrierjét követően tanácsadóként igyekszik terelgetni a fiatalabb, még mindig aktív barátai és kollégái pályafutását.

Johnson tökéletes az egykoron profi sportolóként tevékenykedő Spencer szerepében Forrás: HBO

A sorozat második évadja július 17-én indult el az HBO-n, és a kábeltársaság mindössze két epizód után berendelte a széria harmadik évadját, így jövőre nem csak a Halálos iramban 8-ban és a Baywatch filmváltozatában találkozhatunk a Sziklával, de a tévék képernyőjén is.