A Szigeten mozizik a brit nagykövet

Iain Lindsay brit nagykövet
 POLITICS AMBASSADOR PORTRAIT AND POSE BUST SPEECH FLAG DIPLOMAT PERSON-DIPLOMACY
Newly-appointed British Ambassador to Bahrain Iain Lindsay speaks at the Bahrain British Business Forum on September 19, 2011. AFP PHOTO/PHIL WEYMOUTH / AFP PHOTO / PHIL WEYMOUTH
Vágólapra másolva!
Ian Lindsay nagyon várta már a péntek délutáni vetítést, amivel bővítheti a magyar filmes tudását. A nagykövet szerda délután nézi meg az Anyám és más futóbolondok című filmet a Szigeten. 
Vágólapra másolva!

A SzigetMoziban Iain Lindsay a rendező, Fekete Ibolya, és a Filmalap vezértigazgatója, Havas Ágnes társaságában nézi majd a filmet. Lindsey nagyon örül, hogy a magyar filmeket Európa egyik legnagyobb kulturális fesztiválján is népszerűsítik. A SzigetMoziban ugyanis kizárólag magyar filmeket vetítenek - a külföldi fesztiválozók miatt - angol felirattal.

A filmről és a mozizásról azt Lindsey azt is mondta, hogy

Iain Lindsay-t idén tavasszal nevezték ki nagykövetnek Forrás: AFP/Phil Weymouth/Phil Weymouth

Elmondta azt is, hogy magyarul tanul, és a Pécsi Tudományegyetemen már látta a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, az Apa és a Kontroll című filmeket. Azt mondta még, hogy büszkeséggel tölti el, hogy a brit filmgyártás jelentősen hozzájárul a magyar film és televíziós iparhoz, együttműködve tehetséges fiatal magyar szakemberekkel.

- mondta Lindsay.

A Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes nagyon örül, hogy a nagykövet pont egy olyan filmet nézhet meg, amely megnevettet és elgondolkoztat, ráadásul követi a magyar film legértékesebb hagyományait is. Havas Ágnes szerint a film egy

ízig-vérig közép-európai családtörténet,

amely száz év viharos történelmén és négy generáción ível át emlékezetes mondatokkal és felejthetetlen színészi alakításokkal.

A SzigetMozi az első két napon teltházzal ment, és erre lehet számítani végig. Az első napok hangulatáról a Filmalap videója számol be a legjobban. Ilyen az élet a SzigetMoziban.

A SzigetMozi a Filmalap és a Sziget közös kezdeményezése, amely tavaly indult. A fesztiválozók itt minden nap magyar filmeket nézhetnek. A mozi mottója: Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten!

A vetítések természetesen ingyenesek,

és (augusztus 16-ig) minden nap délután 1 órakor kezdődnek. A filmszeretőket légkondícionált sátorban, pattogatott kukoricával várják.