Bolt megvédte a doppingolás miatt eltiltott Gatlint

Usain Bolt, atlétika
Jamaica's Usain Bolt prepares to compete in the Men's 100m final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 14, 2016. Usain Bolt roared into Olympic history, capturing an unprecedented third consecutive 100m crown to confirm his place in the pantheon of the greatest athletes the world has ever seen. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Vágólapra másolva!
A riói olimpián pályafutása hetedik aranyérmét megszerző jamaicai Usain Bolt kiállt a közönség által kifütyült amerikai Justin Gatlin mellett a férfi 100 méteres síkfutás vasárnapi döntője után.
Vágólapra másolva!

Gatlin ellen azért "tüntettek" így a nézők, mert korábban doppingvétség miatt eltiltották.

Bolt megdöbbenésének adott hangot: "Először éltem át ilyet" - mondta a győztes.

Gatlin hasonlóan pozitívan nyilatkozott Boltról: "Usain a pályán és azon kívül is nagyszerű ember". Az amerikai sprinter korábban kétszer is megbukott a doppingellenőrzésen, másodjára nyolcéves eltiltást kapott, amit csak azért enyhítettek négy évre, mert együttműködött a szervezett doppingolás elleni nyomozásban.

Usain Bolt Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Bolt a döntőről nyilatkozva kiemelte, hogy rosszul kapta el a rajtot: "Arra gondoltam, hogy nem szabad pánikba esnem, vissza kell küzdenem magam. Ötven méternél éreztem, hogy meglehet az arany, de ez messze nem volt egy tökéletes verseny" - tette hozzá Bolt.