Rio szörnyű volt, egy háború

Julija Jefimova, orosz úszónő, úszás, Rio 2016, olimpia
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Egy riporter vígasztalja az ezüstérmes orosz Julija Jefimovát a riói nyári olimpia női 100 méteres mellúszásának döntője után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Esteban Biba)
Vágólapra másolva!
Nehezen viselte Julija Jefimova, hogy a doppingügyeit felhánytorgatták neki Rióban. De nem haragszik.
Vágólapra másolva!

A riói olimpiai szereplés "szörnyű" volt, akár "egy háború" – mondta a BBC brit közszolgálati csatornának adott interjújában Julija Jefimova orosz úszó.

Jefimova arra utalt ezzel, hogy a közönség és az ellenfelei is nagyon ellenségesek voltak vele, amiért a doppingügye ellenére indulhatott az olimpián.

Volt, hogy egy riporternek kellett megvigasztalnia Forrás: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba


A történetéhez hozzátartozik, hogy meldoniummal bukott le, de ez a szer csak az év eleje óta van a tiltólistán, és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elismerte már, hogy nem jól mérte föl a szer kiürülési idejét – vagyis az év elején olyanok is megbukhattak a teszten, akik csak tavaly használták.

Ezért engedték indulni végül Jefimovát is.

Igaz, a riválisok és a közönség hozzáállását azért befolyásolhatta az a tény, hogy az orosz úszót három éve már eltiltották már egyszer 16 hónapra anabolikus szteroid használatáért. Erről annyit mondott az interjúban, hogy

Jefimova azt is mondta a BBC-nek, nem haragszik amerikai riválisára, Lilly Kingre, amiért az az olimpián kijelentette, az orosznak nem szabadna ott lennie Rióban.