Ördögűző, díler, teszetosza elnök a képernyőn

Ördögűző
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban is indul a tévés évad, lehet bőven válogatni azokból a sorozatokból, amelyeknek nagy része valószínűleg Magyarországra is elér előbb-utóbb. A Halálos fegyver-ből és Az ördögűző-ből is jön a képernyős változat, Kiefer Sutherland lesz az amerikai elnök, miközben Woody Allen bemutatja élete első szériáját – a szeptemberi amerikai premierekből válogattunk ki egy tucatot.
Vágólapra másolva!

Quarry (szeptember 9., Cinemax)

A Banshee után ismét egy izgalmasnak ígérkező krimivel áll elő a Cinemax. Ezúttal egy vietnami veteránról mesél, aki a háborúból visszatérve gyilkossági és korrupciós ügybe keveredik, miközben a családjával is rendeznie kéne a dolgait. A szériához az itthon is ismert Max Allan Collins regénysorozata szolgált alapul, a főszerepet Logan Marshall-Green játssza.

Son of Zorn (szeptember 11., Fox)

Az új projektek egyik legfurábbika, amelyben a főhős rajzolt formában fog megjelenni (eredetileg Jason Sudeikis hangjával), a családja azonban élő, hús-vér emberekből áll, a két világ összeütközése adja elvileg a humor forrását. A címbeli Zorn egyébként egy legendás harcos, aki tíz év után tér vissza otthonába, hogy újra felvegye a kapcsolatot volt feleségével és fiával.

High Maintenance (szeptember 16., HBO)

Eredetileg a Vimeo sokat méltatott websorozata volt, amelyben az epizódokat egy drogdíler figurája kötötte össze: ő látogatott el minden részben egy-egy ügyfeléhez, és nemcsak annak fogyasztási szokásaival, de személyes problémáival is kénytelen volt megismerkedni. A szériát egy férjből és feleségből álló alkotópáros, Ben Sinclair és Katja Blichfeld készíti, most már az HBO-nak.

The Good Place (szeptember 19., NBC)

Fantasztikus vígjátéksorozat Kristen Bell-lel és Ted Dansonnal, amelyben előbbi karaktere a túlvilágra kerül, ahol utóbbi figurája segíti őt. A gond csak, hogy

a lány számára a túlvilág tök unalmas,

ráadásul úgy néz ki, hogy össze is keverték valakivel, olyan jó cselekedeteket emlegetnek neki, amiket a földi létben nem ő követett el.

Kevin Can Wait (szeptember 19., CBS)

A történet középpontjában egy frissen visszavonult rendőr áll, aki már alig várja, hogy minél több időt töltsön a családjával, ám hamar rá kell jönnie, hogy feleségével és három gyerekével legalább annyi gondja lesz, mint a bűnözőkkel. Inkább a főszereplő, Kevin James miatt érdekes, ő a 2007-ben véget ért Férjek gyöngye után ezzel a szériával tér vissza a képernyőre.

This Is Us (szeptember 20., NBC)

Az upfronts, vagyis a sorozatmegrendelések idején kijött előzetesek közül a This Is Us-é hozta a legtöbb nézőt, a Facebookra kitett trailert 48 óra alatt közel 15 millióan nézték meg. A dolog azért érdekes, mert a szériában nincs egyetlen A kategóriás sztár sem – Milo Ventimiglia a legnagyobb név –, amúgy ugyanazon a napon született emberekről szól, akik valamiképpen kapcsolódnak egymáshoz.

Designated Survivor (szeptember 21., ABC)

Miután kis híján a komplett amerikai kabinet megsemmisül egy Washingtont ért támadás során,

hirtelen egy alacsonyabb rangú politikus válik az Egyesült Államok elnökévé

– kezdetben azonban sem ő, sem a környezete nem bízik abban, hogy el tudja látni ezt a feladatot. A főszerepet Kiefer Sutherland játssza, egy rivális politikusként Virginia Madsen is megjelenik.

Lethal Weapon (szeptember 21., Fox)

A Halálos fegyver sorozatváltozata, amelyben Danny Glover egykori szerepét az idősebbik Damon Wayans fogja játszani, az új Mel Gibson pedig Clayne Crawford lesz. A sztorit talán nem kell bemutatni senkinek, a nyugdíj előtt álló – és a testi épségére ezért nagyon ügyelő – Murtaugh nyomozó és izgága társa, Riggs ténykedését mutatja be.

The Exorcist (szeptember 23., Fox)

Az ördögűző képernyős verziója, amely az 1973-as film, illetve a két évvel korábbi regény, William Peter Blatty írása alapján készült. Az ördögűző papot Alfonso Herrera játssza, aki Ben Daniels karakterétől tanulna, miközben Geena Davis figuráján is megpróbál segíteni. Rémisztő jelenetekben valószínűleg nem lesz hiány, miután „a világ legijesztőbb filmjét" kívánják folytatni.

MacGyver (szeptember 23., CBS)

A nyolcvanas, kilencvenes években népszerű krimisorozatnak is indul új változata, ebben

a huszonéves MacGyvert ismerthetjük meg, akit Lucas Till alakít.

A problémamegoldó képessége várhatóan olyan lesz, mint elődjének, a pilottal azonban voltak bajok, az egészet újraforgatták James Wan horrorrendezővel, miközben több szereplőt is lecseréltek.

Crisis in Six Scenes (szeptember 30., Amazon)

Woody Allen nyolcvanévesen, négy Oscar-díj után végre elkészítette első tévésorozatát is, amelynek forgatása azonban kínkeservesen telt számára, többször is megbánta, hogy belefogott – reméljük, hogy a végeredményen ez nem fog látszani. A hatvanas évek zűrzavaros Amerikájában játszódó történetet kapunk, amelyben maga Allen is játszik, és Miley Cyrus is szerepet kapott.

Luke Cage (szeptember 30., Netflix)

A Netflix és a Marvel közreműködésének újabb darabja, amely a képregényfüzetekből ismert, már a Jessica Jones-ban is látott fekete szuperhőst, Luke Cage-et mutatja be. A férfi egy titkos kísérletnek köszönhetően sebezhetetlenné válik, majd neki is vág rendet tenni Harlemben, sorra likvidálva a hírhedt környék gazfickóit.