Kirúgtak a válogatottból három francia teniszezőt

Kristina Mladenovic Carolina Garcia tenisz
MONTREAL, ON - JULY 29: Kristina Mladenovic of France returns the ball as teammate Carolina Garcia runs towards the net against Simona Halep and Monica Niculescu of Romania during day five of the Rogers Cup at Uniprix Stadium on July 29, 2016 in Montreal, Quebec, Canada. Angelique Kerber defeated Darya Kasatkina 2-6, 2-6. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bekeményített a francia szövetség, a riói olimpián történtek miatt három játékost eltiltott a válogatottban való szerepléstől. Az egyikük Babos Tímea egykori párospartnere.

A riói olimpián tanúsított magatartása miatt három francia játékost száműzött a válogatottól a Francia Teniszszövetség (FFF).

A férfiak mezőnyében 16. kiemelt, 27 éves Benoit Paire többször is kimaradt éjszakára, és késve érkezett vissza az olimpiai faluba. A világranglistán 34. játékosnak azt is felrótták, hogy lenézően nyilatkozott az olimpia fontosságáról, mondván, ott nem lehet világranglistapontokat szerezni.

Beszóltak a szövetségnek

A nőknél Kristina Mladenovicnak és Caroline Garciának kell bűnhődnie, amiért becsmérlően emlegették az FFF-et. A párosok első fordulójában a pályán tudták meg, hogy egyforma ruházatban kell pályára lépniük, mivel a szövetség állításuk szerint nem tájékoztatta őket erről a szabályról. Hogy ne léptessék le őket, Mladenovic a saját ruháiból adott partnerének, és később a közösségi oldalán azt írta, az FFF a hozzá nem értésével tönkretette a meccsüket.

Mladenovic (balra) és garcia egy júliusi montreali versenyen Forrás: AFP/2016 Getty Images/Minas Panagiotakis


Mladenovic egyébként egy ideig Babos Tímea párospartnere volt, wimbledoni döntőt is játszottak együtt.

Az FFF szeptember 24-én tárgyalja a három teniszező ügyét. Paire sosem volt tagja a Davis Kupa-csapatnak,

Mladenovic és Garcia viszont alapembernek számít a francia Fed Kupa-válogatottban,

mely a novemberi döntőben Csehország csapatával csap össze Strasbourgban.