Merre járnak a Dexter hősei tíz évvel a rajt után?

Dexter
Vágólapra másolva!
10 éve indult az utóbbi idők egyik legnagyobb hatású sorozata, a Dexter, amely aztán nyolc évadon, közel száz részen keresztül tartotta fogva a nézőket. A főszereplő, Michael C. Hall azóta jobbára csak szinkronszerepeket vállalt, a többieket azonban láthattuk itt-ott. Mit csinálnak most a sorozat arcai?
Vágólapra másolva!

A hetvenes, nyolcvanas évek krimisorozataiban még nyilvánvaló volt, hogy ki a jó, és ki a rossz, Michael Knight, Thomas Magnum vagy éppen Theo Kojak erkölcseit nem kérdőjelezte volna meg senki. A Dexter ezzel szemben egy sorozatgyilkost tett meg a főhősévé, aki

úgy is szerethető, hogy hidegvérrel darabol fel embereket

– hiszen a gyilkolási ösztönét arra fordítja, hogy megleckéztessen más gyilkosokat, elvetemült bűnözőket.

Michael C. Hall a Dexter egyik plakátján Forrás: Showtime

Dexter volt talán az első ilyen figura a tévében, utána azonban nem volt megállás, számos széria dolgozott sorozatgyilkos főszereplővel, elég csak a Hannibal-ra, a Bates Motel-re vagy akár a Gyilkos hajszá-ra gondolni. A tíz éve, 2006-ban indult Dexter hatása kétségbevonhatatlan, a szereplőket pedig azóta is szívesen foglalkoztatják. Min dolgoznak most a sorozat főbb színészei?

Michael C. Hall (Dexter Morgan)

Dexter alakítója még 2014-ben jelent meg a Rideg világ-ban, idén pedig a Christine-ben láthattuk, ezenkívül viszont csak szinkronszerepeket vállalt: több epizódban kölcsönözte a hangját a Csillag kontra Gonosz Erők-höz, Az Igazság Ligája: Istenek és szörnyek-ben pedig az ő hangján szólalt meg Batman.

Színpadon is el lehet csípni,

legutóbb David Bowie musiceljében, a Lazarus-ban játszott New Yorkban, itt Stephen Colbert show-jában énekelte a címadó dalt:

Jennifer Carpenter (Debra Morgan)

A színésznő szintén vállal szinkronmunkákat, közreműködött a Fekete Özvegy és Megtorló: A múlt árnyai-ban, illetve a PsychoBreak nevű videojátékban. Benne volt a Csúcshatás sorozatváltozatában, a Limitless-ben is (a lenti videón), mind a 22 epizódban láthattuk. Legközelebb Don Johnson és Vince Vaughn oldalán fog szerepelni, készül a Brawl in Cell Block 99 című akciófilm. 2015-ben kisfia született, de párjával, Seth Avett zenésszel csak idén házasodtak össze.

James Remar (Harry Morgan)

A Dexter nevelőapját játszó James Remar már 2013-ban sem csak egy szerepet vállalt, több epizódban megjelent A Grace kliniká-ban, a Wilfred-ben és a Korra legendájá-ban is. Az elnök árnyékában című sorozatban is hosszabban játszott, idén pedig a Shannara: A jövő krónikájá-ban jelent meg Cephelo szerepében.

Videojátékokhoz is szívesen adja a hangját,

legutóbb a Destiny-ben szólaltatta meg ezt a figurát, japánul is remekül beszél:

David Zayas (Angel Batista)

Szívesen foglalkoztatott színész, már 2018-ra is van előjegyezve filmje, idén két sorozatban (Shut Eye, Bloodline) és három filmben (Tallulah, The Lennon Report, 11:55) láthattuk. Hosszabban játszott a Gotham-ben és a Saint George-ban – előbbiben egy maffiavezért –, A feketelistá-ban is kapott egy vendégszerepet.

C. S. Lee (Vince Masuka)

Rendre kap vendégszerepeket, a Dexter után olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Franklin és Bash, a Gyilkos elmék vagy A liga, a True Detective második évadjában is benne volt. Idén a Power-ben láthattuk öt epizódban, a Family Guy egyik részéhez is kölcsönözte a hangját.

C.S. Lee a True Detective-ben Forrás: HBO

Lauren Luna Vélez (Maria LaGuerta)

Tavaly a South of Hell-ben játszott hosszabban, egy-egy epizódban pedig megjelent a Felejthetetlen-ben és a Sherlock és Watson-ban is. 2015-ben elvált a férjétől, Mark Gordontól, egyébként pedig van egy ikertestvére, Lorraine, néha ő helyettesíti testdublőrként a forgatásokon.

Lauren Luna Vélez a Catch The Butcher című színdarabban Forrás: Cherry Lane Theatre

Desmond Harrington (Joey Quinn)

Jennifer Carpenterrel együtt ő is benne volt a Csúcshatás sorozatváltozatában, de ő csak három epizódban szerepelt, hosszabban csak a The Astronaut Wives Club-ban láthattuk a Dexter után. Legutóbb Nicolas Winding Refn új filmjében, a Neon Démon-ban szerepelt.

Desmond Harrington a The Astronaut Wives Clubban Forrás: ABC

Julie Benz (Rita Bennett)

A Dexter szerelmét, Ritát játszó Julie Benz jelenleg a Kiképzés sorozatváltozatát forgatja, korábban a Hawaii Five-0-ban és Az ellenállás városá-ban vállalt komolyabb tévés munkát.

Őt csak 2010-ig láthattuk a Dexterben,

utána a No Ordinary Family-ben és a Szellemdoktor-ban is benne volt több epizódban, de például a Luxusdoki-ban is elcsíphettük egy vendégszerepben. 2012 óta Rick Orosco felesége, előző férjétől, John Kassirtól 2008-ban vált el.

Julie Benz a Hawaii Five-0-ban Forrás: CBS