Öt ok, ami miatt lejtmenetben van a zombisorozat

Fear The Walking Dead
Vágólapra másolva!
A Fear The Walking Dead nézettsége esik az USA-ban: de miért?
Vágólapra másolva!

A legtöbbször egy sikersorozat mellé rendelt spinoff már nem olyan jó, nem olyan népszerű, mint az eredeti, úgyhogy benne volt a pakliban, hogy a Fear nem fogja túlszárnyalni a nagy elődöt, a Walking Deadet.

Forrás: AMC

A premier 10 milliós nézettsége már a távoli múltba vész, ám a rövidke évad vége felé is megvolt a 6,5 millió néző, ami az AMC-nek igen jó. Viszont hosszabb szünetre ment a széria, a folytatásban pedig sokan elhagyták a zombis történetet, legutóbb már csak 3,8, illetve 3,6 milliót tévézőt érdekeltek a túlélők kalandjai.

Forrás: AMC

A Forbes.com hosszan elemezte a helyzetet, és arra jutott, hogy öt oka van a csökkenésnek. 1. Nincs semmi kapcsolata a nagy előddel, a Walking Deaddel. Ugyanabban a képzeletbeli világban játszódik, de helyileg egészen máshol, és jóval korábban. 2. Nincs igazán kiemelkedő, vezető karakter, mint Rick a másik sorozatban. 3. Nincs olyan emlékezetes, erős főgonosz, mint odaát volt a Kormányzó vagy most Negan.

A kannibál bandáról nem is szólva!

4. Semmi jele annak, hogy jobb lesz a szereplők sorsa, sőt. Sok tévézőt nem izgat a pozitív jövőkép, de sokat meg igen, szeretik, ha van remény. 5. Túl sok lett a zombi: a két sorozat 16-16 résszel már biztosítja, hogy az AMC nézői évente 32 héten át lássanak rettenetes élőhalottakat.

Szavazzon!

Melyik a jobb?