Vágólapra másolva!
A Tabu kollekció című produkcióval indul a héten a Trafó 2016/2017-es évada, amely egyben az intézmény új, vizualitásra épülő tematikus sorozatának első darabja is.
Vágólapra másolva!

A külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhakölteményekre épülő, úgynevezett divatkoncerttel indítja évadát csütörtökön a Trafó Kortárs Művészetek Háza. A Tabu kollekció című előadásban - amely Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy szakmáinak ötvözéséből született - a kifutót idéző színpadon

az emberi test, a nemi szerepek, a szexualitás, az ösztön és a gyermeki félelem különböző extrém jelmezek ihletforrásaivá lesznek.

Barda Beáta művészeti vezető a Trafó szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az új évadban a kortárs produkciók bemutatása mellett a szakma számára is számos workshopot szerveznek, a nézőknek pedig színházi nevelési programmal segítenek az értelmezésben. Az idén a középiskolás csoportok mellett felnőtt csoport is indul.

Az évad első felének programjából kiemelkedik Peter Brook produkciója, a legendás Mahabharata című előadás átdolgozott, rövidített verziója, amely Csatamező címmel látható december 14-én, 15-én és 16-án.

A Trafó új sorozatáról a művészeti vezető elmondta:

az Eye Candy-ben azokat a produkciókat gyűjtötték össze, amelyekben a látvány dominál.

A sorozatban a Tabu kollekció mellett Miet Warlop Dragging the Bone és Kálmán Eszter A tó című produkcióját is bemutatják ősszel.

A Közös ügy című sorozatban október 21-én és 22-én az Agrupación Senor Serrano spanyol társulat játssza az Egy ház Ázsiában című produkciót.

A 200% tánc című sorozat a Frenák Pál Társulat premierjével indul: a Lutte szeptember 23-án és még két alkalommal látható. A sorozat keretében ősszel a TAO Dance Theater és Meg Stuart is a Trafóba érkezik. A Violet című produkcióban pedig fellép a brazil-magyar Marcio Cannabaro, akit több hazai előadásból is ismerhetnek a nézők. Új produkcióval jelentkezik Molnár Csaba, Cuhorka Emese és Fülöp László is.

A technológiát és művészetet ötvöző smART sorozatban

Hiroaki Umeda japán koreográfus Drives című előadása szeptember 15-én és 16-án látható öt magyar táncossal. Az új előadás mellett a művész Holistic Strata című szólója is látható lesz. A sorozatban a Tünet Együttes Az éjszaka csodái és az Apropó 2.0 című előadással lép fel.

Ősszel egy újcirkuszi produkciót is láthat a közönség: az ausztrál C!RCA What Will Have Been című előadását.

Szabó Bálint zenei szervező a Trafó zenei programjáról elmondta, hogy idén is a Trafóban indul és zárul az UH Fest, a Jazzaj című programsorozat itt ünnepli 5. születésnapját novemberben és folytatódik az indiai klasszikus zenei és az elektronikus zenei sorozat is.

Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője elmondta: Péli Barna szobrászművész Hangszigetelt Zoltán 9 című pénteken nyíló tárlata mellett a galériában látható lesz a kortárs lengyel képzőművész, Hubert Czerepok egyéni kiállítása is. Emellett 2017 januárjában rendezi meg a Trafó a második Nextfesztet fiatal művészek részvételével.