Vágólapra másolva!
A jelek szerint Donadoni megtalálta Nagy Ádám helyét a Bolognában. A hétvégi fordulóban mutatott teljesítménye az olasz bajnokság legjobb védekező középpályásai közé teszi.

Nagy Ádám a Bologna hétvégi bajnokiján a statisztikák alapján a csapata egyik legjobbja volt. A Whoscored.com szerint csak ketten voltak nála hasznosabbak, kiemelkedőnek mondható 7,5-ös pontszámmal zárt.

A Ferencvárosból a nyáron Olaszországba igazoló válogatott középpályás káprázatos passzpontossággal játszott (94,7%), 38 átadása között volt egy kulcspassz, és mindhárom hosszú labdája pontos volt.

Nagy Ádám az előző fordulóban, a Bologna ellen Forrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli


A Bologna 2-1-re győzte le a Cagliarit a Serie A 3. fordulójában, ezzel hat pontja van, és a győzelemmel feledtette a Torino otthonában elszenvedett csúnya vereséget (1-5). Nagy akkor csak csere volt, most viszont talán az eddigi legjobb meccsét teljesítette a piros-kékeknél.

Védekezésben nyújtott igazán figyelemreméltó teljesítményt,

kilenc megelőző szerelésénél senki nem mutatott be többet a forduló teljes mezőnyében.

Emellett volt egy szerelése és egy felszabadítása is.

A vasárnapi jó teljesítményben szerepet játszhatott, hogy Roberto Donadoni ezúttal kedvelt helyén, a pálya közepén küldte a kezdőbe a magyar játékost. Nagy Ádám a 78. percig volt a pályán, dübörgő tapsvihar kísérte le.

Kevesen szerelnek nála jobban

Nagy 6,95-ös összesített pontátlagával a jó teljesítményt nyújtó játékosok között szerepel (8.0 fölött csak hat játékos van), a megelőző szerelésekben pedig az egész bajnokság 15. legjobbja.

A Bologna a 7. helyen áll, a negyedik helyezettel azonos pontszámmal. A következő körben Nápolyban vendégszerepel.