Ingyen lehet hangszereket próbálgatni és koncerteket hallgatni a Budapest Music Expón

Budapest Music Expo
Vágólapra másolva!
A 11. Budapest Music Expo rendezői igazi fesztivállá akarják varázsolni Magyarország egyedüli zenei kiállítását. Idén új helyszínen, a Hungexpo területén lesz a rendezvény október 7-től 9-ig. 
Vágólapra másolva!

A SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ megszűnése miatt kellett új helyszínt választaniuk a szervezőknek, azaz a Hangszeresek Országos Szövetségének (Hanosz). A SYMA helyett pedig a Hungexpo Budapesti Vásárközpontot választották. Ez többek között azzal is jár, hogy

szabadtéri zenei programok is lesznek.

Emellett pedig a korábbi három helyett idén hat zenei színpadon szólnak majd a koncertek, éppen ezért még fesztiválosabb lesz a hangulat. Fellép többek között Ferenczi György és a Rackajam, a Magna Cum Laude, a Konyha, a Maszkura és a Tücsökraj, a Gereben Zita Quintet, Takáts Eszter és Zenekara, a Belmondo, a Cloud9+, az Apey and the Pea, az Anna and the Barbies vagy Magashegyi Underground, de a Punnany Massif tagjai is tartanak egy showcase koncertet.

Az idei Budapest Music Expo plakátja Forrás: Facebook.com - Budapest Music Expo

A színpadok közül két bemutató és három koncertes színpad a csarnokok közötti passzázson kap helyet, további három zenei színpadot pedig az F csarnokban állítanak fel. Ezeken kívül pedig lesz még nyolc olyan stand is, ahol színtén együttesek váltják egymást. Az új helyszín mellett azért van, ami nem változik:

a kiállítás és a koncertek is ingyenesen látogathatók.

Az expón továbbra is több tízezer hangszert állítanak ki, amelyeket egytől egyig ki lehet próbálni. Az idei Budapest Music Expón tartják majd az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjét is. A nagyjából 1000 indulóból kiválasztott legjobb 18 együttes méri össze majd tudását. A győztes 1 millió forint értékben kap hangszert és hangtechnikai berendezést a Hanosztól, valamint további 1 millió forinttal jutalmazza a nyertest a Cseh Tamás Program.