Újabb uniós pályázatok: 45 milliárd kiosztásába lehet beleszólni

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy fizetési eszköz FOTÓ FOTÓTÉMA HASZNÁLATI TÁRGY húszezer forintos bankjegy papírpénz pénz TÁRGY tárgyfotó
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
Vágólapra másolva!
Megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című és a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című felhívás tervezete és elindult azok társadalmi egyeztetése. Az észrevételeket, javaslatokat 2016. szeptember 29-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
Vágólapra másolva!

A termelési kapacitások bővítése (GINOP-1.2.1-16 kódszámú) érdekében a

vállalkozások versenyképességének javítása a cél.

A pályázat keretösszege 24 milliárd forint. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteknél

25 és 250 millió forint közötti vissza nem térítendő forrásra lehet pályázni.

A támogatás legfeljebb 50 százalékának megfelelő, maximum 125 millió forint összegű előleg adható. Mikró-, kis- és középvállalatok pályázhatnak, az ország egész területéről,

kivételt képeznek a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztések.

A pályázat feltétele, hogy a vállalkozás önerővel is hozzájáruljon a projekthez és annak fizikai befejezését követő két évben növelje árbevételét.

A két pályázat keretében 45 milliárdot osztanak szét a vállalkozások között Forrás: MTI/Oláh Tibor

A kapacitásbővítő beruházások támogatására (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) 21 milliárd áll rendelkezésre. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt

5 millió és 25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni

a rendelkezésre álló forrás erejéig. Előleg itt is a támogatás 50 százaléka erejéig, de maximum 12,5 millió forintig kérhető. Feltétel az önerő és a projekt zárását követő két évben az árbevétel növelése. E pályázat keretében sem támogatható Közép-magyarországi fejlesztés.

Mindkét célra már korábban is lehetett pályázni. A termelési kapacitás bővítésére irányuló forrásokra a pályázati statisztikák szerint 860 pályázat érkezett 138,9 milliárd forintra. Kapacitásbővítő beruházásra 2688 igényt nyújtottak be 64,8 milliárd forintra.

A pályázatokhoz az észrevételeket az erre a célra kialakított felületen lehet megtenni.