20 milliárdos keret a beszállítók támogatására

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Keddtől pályázhatnak támogatásra a beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok 20 milliárd forintos keretösszegben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

A támogatás a Magyarországon letelepedett külföldi érdekeltségű vállalatok részére folytatott beszállítói tevékenység fejlesztését és bővítését segíti annak érdekében, hogy megkönnyítse a kis- és középvállalkozások (kkv-k) értékláncba történő belépését és beszállítói pozíciójuk erősödését.

A 20 milliárd forintos keretösszegre kizárólag konzorciumi formában pályázhatnak a beszállítói lánc különböző szintjein álló szereplők

- integrátor és beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások -, amelyek

300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendő forrást

nyerhetnek el - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A támogatásból megvalósított fejlesztés kötelező eleme a kkv-k eszközbeszerzése, informatikai fejlesztések, illetve az integrátor által közvetített tudás a vállalkozásoknak képzés, tanácsadás formájában. Ezen felül további elszámolható tevékenység a résztvevő nagyvállalat eszközbeszerzése, az egyes tagok infrastrukturális fejlesztése, illetve kkv-k számára szabvány, tanúsítvány beszerzése - közölte Rákossy Balázs.

20 milliárdot osztanak szét Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A felhívás Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása címmel augusztus végén jelent meg. A GINOP-1.3.3-16 kódszámú pályázaton a Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek nem támogathatók, nagyvállalkozások viszont igen, abban az esetben, ha projektjuk bizonyíthatóan közvetlenül előnyös a kis- és középvállalkozások számára.