Kedvezményes hitel azoknak is, akik eddig nem kaptak

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy fizetési eszköz FOTÓ FOTÓTÉMA HASZNÁLATI TÁRGY húszezer forintos bankjegy papírpénz pénz TÁRGY tárgyfotó
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.
Vágólapra másolva!
Még az idén elindul a Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja, amely keretében fővárosi mikrocégek juthatnak forráshoz. A szükséges kamattámogatási alapot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kezdeményezéséhez.
Vágólapra másolva!

A programban részt vehet minden olyan

  • budapesti, BKIK önkéntes tagsággal valamint
  • életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozás, amelynél
  • az összes foglalkoztatott létszáma 10 főnél kevesebb,
  • az előző éves nettó árbevételük pedig nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot).

Külön figyelmet fordítanak a női és a fiatal mikrovállalkozásokra.

Hitel kérhető

beruházásra, tartós forgóeszköz, illetve árukészlet beszerzésére, elérhető továbbá visszatöltődő hitelkeret is.

Beruházási hitel igényelhető iroda, üzlethelyiség, telephely építésére, felújítására, gépek, berendezések vásárlására, illetve egyéb beruházásokra. A kamat fix, 3,9-5,9 százalék közötti. A szükséges önerő a hitelprogram típusától függően 0-20 százalék. A futamidő maximum 120 hónap.

Fix kamattal, átlátható feltételekkel vehetnek fel kölcsönt a program keretében a mikrovállalkozások. Forrás: MTI/Oláh Tibor

Az árukészlet feltöltésére, illetve beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz vásárlására igénybe vehető hitel kamata 3,9-4,9 százalék. A hitelösszeg 1 és 10 millió forint között lehet. A futamidő maximum 36 hónap. Önerő követelmény nincs.

A visszatöltődő hitelkeret kamata 3,9-5,9 százalék. A futamidő 36 hónap. Az igénylehtő hitel 1-7,5 millió forint. (A programról részletes információ a budapestmikrohitel.hu oldalon érhető el.)