Teljes lakosságban a Sztárban sztár, a fiataloknál az X-Faktor a nyerő

Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
A Sztárban sztár nyerte a nézettségi versenyt a múlt héten a teljes lakosság körében, a második legnépszerűbb műsor az X-Faktor volt - mindkét műsor egymillió feletti nézőszámot ért el.
Vágólapra másolva!

A 40. hét legnézettebb műsora ismét a Sztárban sztár lett, amióta elrajtolt az új évad, első helyen áll a teljes lakosság körében, ezúttal 1 millió 227 ezer nézővel. A második helyen az RTL Klub tehetségkutatója, az X-Faktor szerepel, harmadik adására 1 millió 136 ezer néző volt kíváncsi szombat este.

A nézettségi listán mögöttük, szinte azonos nézőszámmal a Barátok közt (963 ezer) és A konyhafőnök (962 ezer) áll. Az ötödik helyen az RTL Klub Híradó-ja végzett, hatodik az Éjjel-nappal Budapest lett a teljes lakosság körében, ezeket a pénteki labdarúgó mérkőzés követi az M4 Sporton.

Mutatjuk a húsz legnézettebb műsort, mindegyik a heti legmagasabb nézőszámával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

18-49

A 18-49-es célcsoportban az X-Faktor győzött 506 ezer ilyen korú nézővel, és a második helyre csúszott a Sztárban sztár 457 ezer nézővel.

Harmadik lett az Éjjel-nappal Budapest, negyedik pedig A konyhafőnök. A meccsre 337 ezren voltak kíváncsiak az M4 Sporton, ez a hatodik helyre volt elég. A fiatal nézőknél is népszerű a Szulejmán, az aktuális epizódra 241 ezer ilyen korú néző volt kíváncsi.

Heti közönségarány

A hetet az RTL Klub nyerte 13,2 százalékkal, mögötte 10,9 százalékkal a TV2 áll, a Duna TV pedig jócskán lemaradca, 5,4 százalékkal fért fel a harmadik helyre. A Cool és az M1 azonos eredménnyel, 3,6 százalékkal került a tíz legnézettebb csatorna közé, a népszerűségi listát az RTLII, a Super TV2 és a Mozi+ zárja.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A 18-49-es célcsoport körében 13,1 százalékot ért el az RTL Klub, 8,2 százalékot a TV2 és 4,5 százalékkal végzett a harmadik helyen a Cool. A fiatal nézőknél a Duna TV nem kerül be a top10-be, negyedik az RTLII, ötödik a Mozi+, hatodik a F+, hetedik a Comedy Central lett.