A Pearl Jam és 2Pac is a legnagyobbak közé kerülhet

Pearl Jam
10920154. Puebla, Puebla.-México.- Mediante el documental "PJ20", que se estrenó a nivel mundial este martes, la emblemática agrupación Pearl Jam descubre su historia envuelta en alegrías, días de gloria y tristezas, que han vivido a lo largo de dos décadas de trayectoria artística. NOTIMEX/FOTO/CORTESIA/COR/ACE/
Vágólapra másolva!
Október 18-án ismertették, hogy mely zenekarokat és előadókat neveztek arra, hogy 2017-ben bekerüljenek a Rock and Roll Hall of Fame-be. A rajongók is szavazhatnak a jelöltekről.
Vágólapra másolva!

A legendás seattle-i zenei színtér meghatározó együttese, a Pearl Jam és az alterrockot játszó Jane's Addiction is idén először lett a Rock and Roll Hall of Fame jelöltje. Rajtuk kívül többek között a húsz éve meghalt rapper, Tupac Shakurt, a Born to Be Wild-ot jegyző Steppenwolfot és a Magyarországot is érintő turnéját nemrég bejelentő Depeche Mode-ot is idén ért először a megtiszteltetés - írja a Billboard. Közülük a Pearl Jam és 2Pac csak most kerülhetett a listára, ugyanis csak az jelölhető, akinek az első hangvfelvétele már legalább 25 évvel korábban megjelent, azaz a mostani esetben legkésőbb 1991-ben.

A tavalyi jelöltek közül újra ott van a listán például Chaka Khan, Janet Jackson és a Kraftwerk is.

A szavazólapokat hamarosan kiküldik a több mint 800 fős, zenészekből, zeneipari szakemberekből és történészekből álló nemzetközi testületnek, amely kiválasztja azt az öt zenekart vagy előadót, akik bekerülnek a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame-be. A rajongók idén is részt vehetnek a szavazásban a rockhall.com oldalon.

A kiválasztottakat decemberben jelentik be,

a beikatatási ceremóniát pedig 2017 áprilisában tartják.

A jelöltek teljes listája:

Bad Brains

Chaka Khan

Chic

Depeche Mode

Electric Light Orchestra

J. Geils Band

Jane's Addiction

Janet Jackson

Joan Baez

Joe Tex

Journey

Kraftwerk

MC5

Pearl Jam

Steppenwolf

The Cars

The Zombies

Tupac Shakur

Yes