Rengeteg a baj az egyik vébéstadionnal

Zenit Arena construction in St. Petersburg construction landscape HORIZONTAL fifa zenit arena 2018 fifa world cup russia
2892997 07/14/2016 Zenit Arena stadium under construction in St. Petersburg Vladimir Astapkovich/Sputnik
Vágólapra másolva!
Újabb gondok támadtak a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságra épülő szentpétervári stadionnal.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellenőrző bizottsága képviselőinek e hét elején zárult látogatásán derült fény rá, hogy baj van a Zenit Aréna pályájának stabilitásával, annak gyepszőnyegével, és a fű minősége és "növekedési mutatói" sincsenek rendben.

Amellett - derült ki Igor Albinnak, Szentpétervár helyettes kormányzójának a helyszíni bejárást követő nyilatkozatából - a FIFA-küldöttek elégedetlenek a beléptetési-ellenőrzési rendszerrel, és az edzőpályák minőségével is.

Forrás: AFP/Olga Maltseva

A korábbi orosz közlések arról szóltak, hogy a 68 ezresre tervezett stadion, amelynek alapkövét 2007-ben helyezték el, december végére elkészül, és a jövő év elején kezdődhetnek benne az apróbb munkálatok. A tervek szerint itt rendeznék a 2017-es Konföderációs Kupa döntőjét, a 2018-as vb idején pedig az egyik selejtezőcsoport küzdelmeit, továbbá az egyik elődöntős meccset, és a bronzmérkőzést.

A mostani kritikát megelőzően már érték bírálatok a Zenit Arénát, a többször módosított elképzeléseket és fejlesztéseket, ráadásul október elején egy munkás liftaknába zuhant és meghalt. A létesítmény munkálatai során ő volt a nyolcadik ember, aki életét vesztette.

Forrás: Sputnik/Vladimir Astapkovich

A 2018-as világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város - Szentpétervár mellett Moszkva, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don - 12 stadionjában.